Monday, 14 March 2011

TELUR REBUS AIR KENCING! YERKK!

hye ho u olls!
SELAMAT PETANG DAN SIANG.


haaa..korang suke makan telur rebus?
atau telur separuh masak ketika bekfes?
korang percaya atau tak kalo ade keje gila yang lebih gila dari orang gila di mana telur direbus guna air kencing!!! wtf?
*nak muntah oke! *



ni die telur yang direbus gune air kencing!! korang berani nak mkn x telur ni??

BEIJING - Sebuah kedai di wilayah Zhejiang, timur China menjual telur yang direbus dengan air kencing budak sekolah dan ia merupakan resipi tradisonal berusia ribuan tahun, lapor sebuah akhbar semalam.
Chef makanan tradisonal, Lu Ming berkata, dia mahu mempromosikan semula makanan tradisional itu sehingga ke peringkat antarabangsa.
"Air kencing tersebut dikumpul daripada pelajar sekolah lelaki yang berumur 10 tahun, mereka kencing di dalam sebuah tong dan kami mengambil air itu pada setiap hari.
"Telur-telur itu akan direbus dalam air kencing tersebut dengan kulitnya," katanya.
Menurutnya, telur tersebut berasa sedap dan berkhasiat untuk menyembuhkan demam selain meningkatkan konsentrasi serta menghilang rasa mengantuk. 
ARTIKEL : KOSMO

elok la kalo korang yg suke tido dlm kelas time cikgu/lecturer ngajar tuh try buat resipi camni.
bekesan ke tak ilang ngantuk tuh..

p/s : tak suke telur rebus!

10 comments:

ubi said...

macam best..haha... kena try nieh...

ika zulaikha said...

yerkk!
haha.nk try?slamat mencuba.
gak2 kalo bekesan sebar2 kn dkt org..hahah

mykhalis said...

hahha..memang gilo..tapi diorang nie semua bende makan..takde yg tak makan..

ika zulaikha said...

khalis : mmg gilo!! sume dorg lahap...xckup2 ngn bnde yg elok dimakan~

rubi @ cawan2 said...

gile ker apa? uueeeewww.. haha

Cekodok said...

jijikkkk... najis tuu. nak muntah...

storyfromme said...

eee...pengotor la dorang ni :(

| cik azeya | said...

eeee menjijikn . -_-

ika zulaikha said...

kengkawan : china mmg,sume bnde pelik dorang wat...tadek kje len..

Cik Nathrah said...

euwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...