Monday, 28 March 2011

I'M BACK!

DA BERMINGGU XAPDET BLOG.
KALI NI MASUK BULAN BARU KENA AKTIF BLOG ..
HUAHUAHUAHUAAA....



Friday, 18 March 2011

KASIHNYA SEEKOR ANJING

Yeaahh!! hari ni tetibe jek jari jemari laju nak menaip untuk entry2 malam nih..
untuk entry kali ni aku nak korang tengok video bawah ni.apa perasaan korang tengok anjing ni?
sesungguhnya,setiap yang hidup itu pasti mempunyai perasaan..

Anjing ni sangat bernasib baik sebab terselamat dari bencana tsunami.Ketika orang yang rakam video ni,anjing tersebut kelihatan sangat takot,sejuk,menggigil,keletihan dan kotor akibat tsunami.

video


Bawah ni pulak dialog antara wartawan yang rakam video dengan kawan die.

We are in Arahama area. Looks like there is a dog. There is a dog. He looks tired and dirty. He must have been caught in the tsunami. He looks very dirty.
He has a collar. He must be someone's pet. He has a silver collar. He is shaking. He seems very afraid.
Oh, there is another dog. I wonder if he is dead.
Where?
Right there. There is another dog right next to the one sitting down. He is not moving. I wonder. I wonder if he is alright.
The dog is protecting him.
Yes. He is protecting the dog. That is why he did not want us to approach them. He was trying to keep us at bay.
I can't watch this. This is a very difficult to watch.
Oh. Look. He is moving. He is alive. I am so happy to see that he is alive.
Yes! Yes! He is alive.
He looks to be weakened. We need to them to be rescued soon. We really want them rescued soon.

Oh good. He's getting up.

It is amazing how they survived the tremendous earthquake and tsunami. It's just amazing that they survived through this all.

PELANGI AWAN LUAR BIASA

 Hye ho u olls.Assalamualaikum
SELAMAT MALAM.


Huaa..da lama giler xapdet belog nih..
kali ni aku nak cuci mata korang tengok keajaiban ALLAH S.W.T iaitu pelangi awan yang luar biasa..

Seorang ahli astronomi, Oleg Bartunov 51,berjaya merakamkan imej pelangi luar biasa di Gunung Everest ketika dia menyertai ekspedisi ke Himalaya.Yang bestnye, Bartunov ni rakam imej pelangi cantek lagi hebat ni hanya dengan menggunakan kamera biasa!! takdek nyer die nk bawak dslr besar gedabak time mendaki.gune kamera kompak pon gambar cantek taw!! Fenoma ni berlaku disebabkan oleh pantulan cahaya kristal ais yang kecil  di dalam awan.Orang tempatan pon jarang melihat fenoma luar biasa nih.SUBHANALLAH..


nampak tak tuh pelangi cantik??!!

Wednesday, 16 March 2011

10 RUMAH PELIK TAPI HEBAT!

hye ho u olls.!
SELAMAT SIANG & SELAMAT TENGAH HARI.


kali ni nak ajak korang cuci mata tengok keunikan dan kepelikan lagi hebat tentang jenis jenis rumah yang memang takde dekat malaysia nih..haha..
kalo la ade rumah2 camni kat malaysia,fuhh! bole jadi tempat lawatan sambil belajar untuk bebudak design lah.hahah..

seriously bagi aku rumah2 ni tadekla pelik sangat malah hebat kot! sebab manusia memang ade daya kreativiti yang mampu design rumah2 camni..agak2 korang,korang nak tak duduk dalam rumah camni?kalo aku,aku rase syok woo ade rumah camnih..lain dari yang lain..

1. Hammargren Home of Nevada History (Las    Vegas,Nevada)
    'The most interesting home of the world'.



2. Bioscleave House Life Extending Villa (East     Hampton,New York)
    'Architecture Against Death'


3. Coral Castle (Miami,Florida)
     
 
4. Minnesota Foam Home (Minnetrista, Minnesota)
      'Flinstones Home'.


5. The Cunningham Domes (Pantagonia, Arizona)


6. Mystery Castle (Phoenix, Arizona) 


7. Shangri-La Dome Home (Aguilar, Colorado)
   

8. The Dune House (Atlantic Beach, Florida)
    'Disco-era house in a dune'



9. Castle on The Bay (San Fransisco, California)




10. Earthship Home (Columbus, New Mexico)
      'Hippi Culture'




Puas da tengok?unik kan rumah ni sume..

p/s : Berangan nak duduk rumah besar.

Tuesday, 15 March 2011

DULU GAGAH PERKASA,SEKARANG AWW!

Hye ho u olls.Assalamualaikum.

SELAMAT MALAM.
ini adalah entry pertama untuk hari ini..
jeng..jeng..jeng..

korang paham tak maksud entry aku tuh?
DULU GAGAH PERKASA,SEKARANG AWW!
Kalo xphm buat2 paham.
aku lagi xpaham dengan manusia sorang nih.

Bekas ahli bina badan lelaki, Chrisie Edkins 31, sekarang dah bergelar model bila dia menukar jantina dia.erkkk!! xpaham aku! sejak die bertukar jantina kepada wanita die terus dapat kontrak nyanyian woo!! fuhh! untungla ade orang nak ko lagi..

Chrisie dikatakan dia ni da lama hidup bertahun tahun sebagai seorang wanita sebelum dia dedahkan identiti dia yang sebenar. Edkins kemudian menjalani terapi hormon dan pelbagai rawatan kosmetik termasuk rawatan membesarkan payu dara untuk tampil sebagai seorang wanita yang cantik. Dia mengubah profil diri di Facebook kepada wanita pada tahun 2003.

nak tengok gambar seperti di bawah

tu diaaa...!!cantik ke??

p/s : manusia memang xpernah puas..

Monday, 14 March 2011

KALAU ANWAR HADI DUET DGN MAT LUTHFI.SUKE TAK??

hye ho u olls.ASSALAMUALAIKUM.
SELAMAT MALAM!


malam ni terpikit nak buat entry berkenaan dengan due orang mamat yang kachak lagi ensem bergaya!
korang nak taw sape?alah,korang da bace tajuk entry mestilah korang taw da sape.haha.
so tayah la ku nak gtaw lagi..tapi nak gtaw jugak.sape lagi kalau bukan ANWAR HADI dan MAT LUTHFI!

oke,korang kenal kan dorang ni?kalo xkenal sila search kt utube.populariti dorang makin menaik bile
masing masing ade persamaan. Antaranya :

  • due2 merupakan pelajar yang belajar di luar negara
  • pandai berspeaking 
  • opkos dorang nih kalo ckp melayu loghat utaqa 
  • suke buat video yang bernas berunsur nasihat 
  • comel
  • stail video dorang wat mcm ade persamaan tapi content yang berlainan la
itu lah yang aku dapat buat research pasal dorang.haha.
mule2 xkenal pon sape dorang ni.pastu aku mule kenal mat luthfi nih bile video die buat pasal hari ibu taun lepas..so kiut!!anak yang xlupe mak bapak.bagoss!!since dari tu die da femes di kalangan awek2 yang suke lelaki mcm die.haha..kat bawah ni video die yang buat aku setat kenal siapa die.

video

video hari ibu yang die buat nih membuatkan die tros dikenali.
ho yeahh!


video

ni video die yang terbaru : serta paksa


pasal anwar hadi lak aku tak knal lagi die sape tapi time tu aku da knal mat luthfi.
lepas tu ak knal mamat nih bile ade video die dekat fesbuk mengenai bahasa 'EEEWWWW'...
since lepas tu aku rajin jugak tgok video die.oh!die sangat hebat speaking sbb die merupakan pelajar TESL..
huuyyyooohh!! untung la awek die...dahla ensem walaupon orang cakap lubang idong die besar..besar ke??
aku tengok biase jek!


video

video latest beliau : brown hexahedrons


video

yang ni plak video pemes die yang ade orang benci nyampah kt die.
betol ape si mamat nih ckp..tayah nak 'ewwww' sgt lah.

ape yang best nye dorang nih,sangat funny jugak dlm setiap video yang dorang buat especially si mat luthfi tuh.
tabley blah kekadang tengok video die..hahaha..aku teringin sangat la nak tengok kalo dorang ni bejumpa then buat video secara duet! kompem letup!! korang rase camne??

p/s : jom reramai buat video post kt utube atau bervlogging!

TELUR REBUS AIR KENCING! YERKK!

hye ho u olls!
SELAMAT PETANG DAN SIANG.


haaa..korang suke makan telur rebus?
atau telur separuh masak ketika bekfes?
korang percaya atau tak kalo ade keje gila yang lebih gila dari orang gila di mana telur direbus guna air kencing!!! wtf?
*nak muntah oke! *



ni die telur yang direbus gune air kencing!! korang berani nak mkn x telur ni??

BEIJING - Sebuah kedai di wilayah Zhejiang, timur China menjual telur yang direbus dengan air kencing budak sekolah dan ia merupakan resipi tradisonal berusia ribuan tahun, lapor sebuah akhbar semalam.
Chef makanan tradisonal, Lu Ming berkata, dia mahu mempromosikan semula makanan tradisional itu sehingga ke peringkat antarabangsa.
"Air kencing tersebut dikumpul daripada pelajar sekolah lelaki yang berumur 10 tahun, mereka kencing di dalam sebuah tong dan kami mengambil air itu pada setiap hari.
"Telur-telur itu akan direbus dalam air kencing tersebut dengan kulitnya," katanya.
Menurutnya, telur tersebut berasa sedap dan berkhasiat untuk menyembuhkan demam selain meningkatkan konsentrasi serta menghilang rasa mengantuk. 
ARTIKEL : KOSMO

elok la kalo korang yg suke tido dlm kelas time cikgu/lecturer ngajar tuh try buat resipi camni.
bekesan ke tak ilang ngantuk tuh..

p/s : tak suke telur rebus!

KENAPA PEMAIN BOLA MALAYSIA HANDSOME?

hye ho u olls!


hari ini hari isnin.
hari yang xbest buat warga bekerja.
haha..slamat bekerja..aku??
aku keje sebagai penganggur di rumah yang melakukan kerja2 rumah.
kerja lah tu kan?

entry kali ni nak buat sebab baru2 ni kite taw kan malaysia da tewaskan pakistan dgn 2-0.
aku taw aku lambat apdet bende ni..tapi ini bukan fully story tentang malaysia tewaskan pakistan.
tapi tentang persoalan aku dan mungkin persoalan awek-awek di luar sane yang same kepala hotak
dengan aku,mungkin jugak aku sorang je yang pikir persoalan seperti tajuk entry di atas.

persoalannya : KENAPA PEMAIN BOLA MALAYSIA HANDSOME?
tak percaya?sila lihat gambar2 di bawah.



ensem tak pemain under 23?


ensem tak pemain under 21?


oh! kacak nyer mamat nih.name die wan zaharulizam


pakwe muke jepun nih sape xkenal? *encik google bagi*


haa...yang ni?sape xkenal kan. *encik google bagi*


ini pon ensem ape * encik google bagi*


ini pulak lelaki melayu terakhir *aku suke muke melayu tulen.


seriously aku mule amek taw pasal bola MALAYSIA time piala suzuki AFF..
SEBAB? sebab kecoh sana sini time tu tentang malaysia kene blasah dgn indon bpe kosong tah aku xigt.
tapi time aku wat bodo lagi sebab aku rase "eleh bole ke masuk akhir?"
lepas tu aku mule tertarik lak nak amek taw pasal bola time tu bile malaysia akhirnye dpt masuk akhir.
fuhhH!! aku rase mcm meremang bulu roma sebab andaian aku jatuh ke gaung!
aku mule tabik dgn pasukan malaysia bile bejuang habes habesan balas dendam dekat indon dgn belasah dorang 3-0 dkt stadium bukit jalil. dari situ aku usha sorang2 player malaysia nih..
ish..boleh tahan MALAYSIA ade pemain ensem2 lak tuh.mate aku tertarik dengan KFCM.hahah
chinese look beb! like2...aku mule gatal dan naseb baik die ade awek suda.haha.

oke cerita aku da melalut.sape nak jawab persoalan aku ni?
sebab sebab yang aku mungkin pikir adelah :

  • adekah kerana pemain pemain ensem ni diserap sebab nak menarik lebih ramai penonton wanita/awek awek yang single or da ade kapel menonton dan menyaport bersama sama ketika lepak temankan boypren dorang tengok bola?
  • adekah kerana ini satu strategi untuk membuktikan bahawa lelaki ensem xsemestinye jual muke kat majalah mangga pon bole kaya raya 
ya,ini sume adalah bakat yang dorang ade,so da mmg dorang terer main bola la..

p/s : boypren aku ensem jugak tapi rety men futsal je.heheh

Saturday, 12 March 2011

KALAU AKU LELAKI

hye ho u olls!
SELAMAT MALAM!!
korang da makan?
makan ape?
hujan x?
*banyak lak tanye,mcm la korang nk jwb kn?haha!


korang2,
korang yang pompan la,
penah terpikir tak kalo korang seorang LELAKI?
kalo korang penah terpikir la kalo korang ni laki,
ape korang nak buat?

antara perkara yang terlintaas kat aku kalo aku ni seorang LELAKI adalah :

  • nak carik awek cun
  • nak berlagak macho dengan kereta neo R3 (ni je aku mampu kalo ak lelaki)
  • nak join mcm2 kelab kete
  • boleh buat sesuke hati (mak bapak xkesah sgt kot)
  • bole isap sisha,nak rase sedap ke sisha tuh (kalo pompan xelok sgt isap sisha)
  • bole dapat ramai kawan yang giler2 kot 
  • bole lepak sampai ke pagi
  • bole sosial tapi xmelampau
  • banyak bende kemahiran dpt blaja (lelaki banyak dgn kemahiran)
  • senang dpt ramai kawan pompan
  • nak rase macam mana isi hati lelaki
  • bole bukak baju sesuke hati (jgn slh phm eh)
  • untung la ade 9 akal 1 nafsu
  • kompem dikelilingi pompan
  • kompem hati kering xberemosi sangat
  • bole men muzik!!! best giler!!
  • mesti aku caring jage awek aku kalo ak lelaki!!haha 


kau tengok! laki tue kerepot seribu ni pon dapat awek hot lagi seksi!!
untung ar jadi lelaki!

p/s : BERSYUKRLAH DENGAN SETIAP APA YANG DIANUGERAHKAN ALLAH!

PABILA BLOG AKU SENYAP SUNYI


Huaaaaa...!!!
sedeyh nyee..!!
aku tau la ak newbie,budak baru,
sampai ati korang xjenguk blog aku..
sampai hati tanak komen entry aku..
sampai hati tanak follow aku..
huaaa!! nanges sekuat hati bederai air mata macam sekarang hujan turun lebat selebatnye..

huaaaa!!
sampai ati...ape buruk sangat ke blog aku ni?
ape aku merepek sangat ke?
aku rase aku takde la merepak nonsense sangat..
oke je ak rase..itu aku rase la,..
nak kate aku gune ayat mengade menggedik dlm setiap penulisan aku tadekla
gedik mane pon..
korang rase ape bile tengok blog aku?
hahaha...

huaaaa!!
aku rase aku rajin je dan slalu je blogwalking,
aku rase blog aku tadek la banyak widget sane sini,
aku rase tadekla terang benderang bak halilintar,
aku rase tadekla berat sangat blog aku nih..

huaaa!!!
wahai bloggers otai,ade tips tak nak up jumlah orang singgah
dan jenguk blog aku??
heheh...

tangisan di atas hanyalah rekaan semata-mata untuk ambil perhatian dari korang dan bersimpati dengan aku...
muahahahaahahh!
actually tadek idea nak tulis so tulis lah entry nih..
ahahaha...agak2 korang rase menyampah tak dengan entry ni?
hahahahahahah!!

p/s : berusaha sedaya upaya nak buat yang terbaik

ADAKAH LELAKI HATI KERING?

hey ho u olls!

kali ni cube sedaya upaya update belog..
walaupun hati beremosi seketika..
dengan sedaya upaya jugak marah + sedih menaip sekuat hati sampai keybord
ni nak tenggelam dah..huh!
da lme blog ni xberfungsi *xdekla lame sgt bru 3ari je*
pepagi bute barula ade topik datang mencurah ke ladang otak ni.
ini bukan kutukan mahupun perlian..
tetapi hanya ingin berkongsi mengenai sifat dan sikap lelaki..
wahai lelaki,jangan marah haa....
ini cume luahan seorang perempuan terhadap lelaki..
chill...no HEART FEELINGS..hehe..
klo ade terkasar..maap lah!
sile respon secara lemah lembut..

LELAKI
apabila seseorang teman wanita itu inginkan perhatian
daripada si LELAKI,tetapi LELAKI itu buat tidak kesah
kepada teman wanitanya,  adakah LELAKI itu HATI KERING??

LELAKI
apabila seseorang wanita itu inginkan penjelasan yang jelas
daripada LELAKI mengenai hubungan mereka, tetapi LELAKI
itu malas nak fikir hubungan mereka, adakah LELAKI itu HATI KERING?

LELAKI
apabila seseorang wanita itu sentiasa mengingati tarikh tarikh penting yang berkaitan dengan kisah hubungan mereka, tetapi LELAKI langsung tidak ingat mahupun anggap tarikh2 itu tidak penting, adakah LELAKI itu HATI KERING?

LELAKI
apabila seseorang wanita itu mempunyai perasaan cemburu terhadap si LELAKI,tetapi si LELAKI anggap itu hanya sementara dan langsung tidak ingin membawa bincang hal itu, adakah LELAKI itu HATI KERING?

LELAKI
apabila seseorang wanita itu banyak meluangkan masa untuk si LELAKI, tetapi si LELAKI pula tidak banyak masa yang diluangkan untuk siwanita padahal si LELAKI tersebut mempunyai masa yang terluang,adakah LELAKI itu HATI KERING langsung tidak memikirkan si wanita.

LELAKI
apabila seseorang wanita itu terlalu mengambil berat akan hal si kekasihnya,tetapi si LELAKI pula bersikap tidak mengambil kisah akan hal si wanita itu,adakah LELAKI itu HATI KERING?

WAHAI LELAKI,ADAKAH ANDA BERGELAR SI HATI KERING?



Friday, 11 March 2011

APE PERASAAN ANDA KETIKA MENGORAT DAN DINGORAT?

Hey ho u olls!
waahh! da lame giler lah xhapdet belog nih.
padahal hehari ngadap belog.
xhapdet sebab idea xnak mencurah ke oblongata nih haa..
bace belog jelah gamaknye,..
adess..
xhapdet belog,orang pon xsinggah,
takat tu jelah jumlah visitor & followers.
hihi..ho yeaaahh!!
kene berusaha keras nih nak challenge otai otai blogger..hihi..

korang korang,
korang penah rase dingorat tak?
atau penah mengorat?
ape korang rase ketika korang mengorat atau dingorat?

ketika awek cun seksi lalu depan korang
si pengorat : pewiitt!! assalamualaikum...kalo jawab gatal, xjawab dose (ketawa bedekah-dekah)
*rase gatal ya amat mcm ulat bulu!
si dingorat : (bisik dlm ati) ishh mamat nih bajet ensem jek nk ngorat aku.kalo muke mcm zac afron xpela jugak aku layan.
*rase menyampah ya amat!

ketika korang sedang lepak di setaqbaq(starbuck)!
si pengorat : man,ko tengok awek tuh..fuhh!! mantap siot! (sengaja cakap kuat2 nak bg awek tu lagi hot)
*rase nak mintak kapel teros  
si dingorat : (jeling2 sambil senyum manja kat mamat tuh)
si pengorat : (dgn gentle nye atau xtaw malu pegi dok sebla kt awek tu) hye u! name i zack..nak knal bole?
si dingorat : hye,my name zara.. (layan mamat ni sbb kacak mcm zac afron)
*rase berbunga sebab mamat ensem ngorat die..so,maknanye market die tinggi

ketika di universiti/kolej/
si pengorat : (tunggu luar kelas si awek yang die minat untuk berlakon konon2 terlanggar awek tersebut)
si dingorat : (minah ni pon keluar dr kelas sambil borak2 dgn kawan)
si pengorat : (berjalan langgar bahu si minah) eh awak! sorry2..saya xperasan awak.nah buku awak yang jatuh
si dingorat : eh,xpe2..terima kasih..lain kali mate tengok depan.
si pengorat : saya tengok awak je..xpandang jalan..
*rase nak ajak minah ni g minum2
si dingorat : (tersipu-sipu malu tapi mahu) mengada-ngada la awak ni.
*rase ade jugak orang nak ngorat aku

haha..
adakah korang pernah rasa cenggini?
ni je situasi yang aku dapat pikir..hahah..
korang pulak camne?ape perasaan dingorat dan mengorat??


jangan lak kene cenggini teros wahai lelaki..hahah

Wednesday, 9 March 2011

MACAM MANA NAK REGISTER HEARTBEAT?

yeahh!!
tenx a lot to yuyu zulaikha sebab bagi ika amik tutorial dari die..
hehe...muahhxx..muaahhhxx kat yuyu!!
heee~

korang penah dengar heartbeat?
ape itu heartbeat?
heartbeat ni lebih kurang mcm nuffnang kot kalo korang klik dpt duet..
da dpt duet bole cashout..haaa...tapi,ika xpakai nuffnang la.
sbb ramai ckp nuffnang kedekot..betol ke?hahah
heartbeat ni sng je kot korang nk dpt income..
xcaye klik sini..
haa...pecaye tak??
hehe..

oke,di bawah ni adalah tutorial macam mana korang nk join heartbeat


STEP 1 :
sila klik ini untuk register.
http://heartbeat.my

STEP 2 : 
after korang da klik link tersebut,korang klik pulak antara due gambar nih..



atau







STEP 3 :
korang kelik pulak Create Account.




STEP 4 :
korang fill form the details required. Make sure jgn slh isi tau.. After isi form,sila tandakan I Agree then klik continue.


STEP 5 : 
After korang da cretae account,korang akn jumpe page ni pulak. Sila klik Join HB!Affiliate seperti gambar di bawah.




STEP 6 :
After that,korang klik Online Application mcm bawah ni then isi teros maklumat yang diperlukan.

STEP 7 : 
After korang klik online application tuh,korang akn jumpa page mcm bawah ni. Apa lagi,isi la form lagi.huhu.

Make sure korang isi ini jugak.masukkan website blog korang.

STEP 8 :
Lepas korang isi form, korang klik I Agree dan continue lak.



STEP 9 :
Lepas setel step 8, korang akan jumpa page mcm nih. Korang klik Join HB!Affiliate.









STEP 10 :
Bila korang da klik Join HB!Affiliate, korang boleh la dapatkan kod banner dgn mengklik get a code.


STEP 11 :
Selepas itu korang da boleh dapatkan kod banner korang sama ada nak banner korang menegak ke melintang ke kotak ke seperti gambar di bawah.


DONE!!
KORANG DA BOLE START MINTAK
TOLONG KWN2 KLIK OR SAPE KLIK.

SEMOGA BERJAYA!!
AWAK KLIK SAYA,SAYA KLIK AWAK!

Tuesday, 8 March 2011

KERANA BLOG,DUNIA AKU GELAP

yaa..!!
dunia ake gelap kerana blog.



sebab apa?
sebab hari hari aku ngadap laptop bukak blog.
bukan stakat 3-4 jam tetapi 48 jam kadang kadang pon lebih,
sampai mate naik lebam,
komen sana komen sini,
folow sana folow sini,
bw sana bw sini,
post itu post ini,
chat sana chat sini.
adakah aku digelar blogger tegar?
aku pon xtaw ape yang bestnye pasal blog nih sampai aku jadi mcm nih.mungkin aku jakun mcm beruk dpt bunge sebab baru sekarang aktif suam suam kuku dalam blog.
mungkin sebab terlalu banyak bahan pembacaan dlm blog yang menarik minat aku sampai dunia aku gelap.





hari hari aku online kat bilik,
xkeluar dari bilik,
minum makan tgok tv sume dari bilik.
bilik aku mcm rumah aku sendiri,
sume aku buat dlm bilik (kecuali berak kencing mandi).
dunia aku dlm bilik tak terdedah dgn dunia luar.
yelah,aku si penganggur,
mestila terperap kat rumah.
perkembangan dunia luar pon aku xtaw.
macik sebla rumah kawen aku pon xtaw.
jiran sebla rumah beranak due aku pon xtaw.
kenduri dekat blok seblah aku pon xtaw.
teruknya aku..!


korang teruk mcm aku tak?
ke aku lg teruk dari korang?
ke korang teruk lagi dari aku?



AWAK CANTIK,TAPI..

AWAK!
awak cantik lah.
kenapa awak selalu cakap awak xcantik?
kalo bagi orang gile tanye awak cantik ke tak,dorang pon mesti ckp awak cantik.
awak saje ckp awak xcantik sebab awak saje nak suruh orang ckp awak cantik.
padahal awak tau awak cantik.
kn?kn?kn?
awak saje je tuh!

AWAK!
awak cantik lah.
kenapa dekat fesbuk,dekat blog awak cakap awak xcantik?
awak cantik sgt la.
eleh,awak saje ckp mcm tu sbb nanti org akan balas ckp awak cantik
awak xbuta kan tengok muke awak yang cantik tu.
kalau awak xcantik,kenapa awak tayang gambar awak banyak banyak,
bertimbun timbun,berbukit bukit dekat fesbuk dan blog?
awak saje je tuh!

AWAK!
awak cantik lah.
kenapa awak mesti cakap saya buruk,saya xcomel,saya xcantik,
kenapa awak cakap camtu eh?
awak xbersyukur ke dengan kurniaan yang ALLAH berikan dekat awak?
awak memang nak jadi buruk ke?
awak xsuke ke muke awak tu cantik?
eleh,awak saje je kan cakap mcm tu.
sebab nanti orang akan bekap awak cakap dear,u cantiklah.
lepas tu awak pon senyum lebar sampai ke telinge.
muke awak merah padam malu malu ketam.
awak saje je tuh!

AWAK!
awak cantik lah.
berapa kali saya nak bagitau nih.
berapa kali awak mesti nak bagitau satu dunia awak xcantik?
kalau awak xcantik xkan awak nak malukan diri awak sendiri dengan bagitau satu alam
semesta yang awak xcantik?
xkan awak xsegan nak kecoh kecoh macam mulut murai xhenti henti cakap awak xcantik.
kan?kan?kan?
sebab awak cantik lah awak saje je cakap awak xcantik.
kan?kan?kan?
awak saje je tuh!

AWAK!!!
awak cantik lah.
saya da fedap la dengan awak.
awak asik cakap awak xcantik.
awak nak sangat ke kecantikan awak tu ditarik?
bukan ke dengan kate kate xelok itu satu doa?
maknanya kalau awak cantik,awak cakap awak xcantik,
awak cakap awak buruk,maknanye awak doakan diri awak yang awak xcantik.
sekali xcantik,buruk,hodoh betol betol kang padan muke awak!
xdapat awak nak tayang gambar pura-pura buruk awak bebanyak dalam fesbuk & blog.
kan da rugi.
awak saje je tuh!

dahla,saya malas nak cakap awak cantik lagi da.
saya da bosan dengan awak sebab tak reti bersyukur!
meluat pon ade dengan kata kata awak " SAYA TAK CANTIK PON"


macik ni xcantik pon. ;p

p/s : SAYA COMEL! hahahahahaah

Monday, 7 March 2011

BANYAK GILER ENTRY PASAL KAK LIMAH!

Entry ni pendek je.


Kenapa asal cik zue blogwalking je,
sume entry pasal kak limah..
xkesah la ape tajuk die,
lain lain tajuk tapi mesti berkaitan dgn KAK LIMAH!
KAK LIMAH ITU,KAK LIMAH INI,
KAK LIMAH SANA,
KAK LIMAH SINI..


BOLE JAWAB?



Cik Abg da berpunya belom?

hye ho u olls.

abg di atas,da berpunya ke belom?


selamat hari petang.
hari ini hujan.
terbantut nak pegi carik keje.
SPOIL BETOL.
bile la xnk pegang title menganggur nih.
haaiiissshhh!!

entry ni khas untuk jantina LELAKI/JANTAN/MEN/BOYS/GUYS/MASKULIN oke.
yang tidak tergolong dlm golongan tersebut sila tinggalkan komen anda.
hahaha..*asek2 mintak komen je*

oke,cik zue nk tanya golongan ni lah kan.
kenapa seseorang lelaki tu,die da ade awek,die da ade beriban melon-melon kawan pompan,
lepas tu die still nak add pompan kt fesbuk?
lebih lebih lagi kalo pompan tu cantek giler mcm maria ozawa, rozita che wan, heliza helmi..
xcukup ke abg da ade awek nak buat stok bini,da ade kawan pompan beriban,

KENAPA?KENAPA?KENAPA?


atau lelaki memang xpenah puas bekawan dgn pompan?
atau lelaki memang suke bekawan dgn pompan?
atau lelaki memang saje nak bekawan?
atau lelaki nak carik awek baru?
atau lelaki nak carik skandal?

ce cite...ce cite..ce cite..


memanglah,bak kate pepatah, berkawan biar seribu,berkasih biar satu..
tapi kalo da dlm fesbuk tuh frenlist sampai beribu,penuh dgn kwn pompan,
abg abg sekalian kenal ke ngn pompan pompan tersebut? (kecuali dgn pompan yg da kenal)
salu ke chat dgn dorang?
salu ke msg msg dgn dorang?
salu ke borak borak dgn dorang?
salu ke?salu ke?haaaa??


adakah lelaki memang xpenah puas berkawan da beribu,awek baru satu?
ape motif abg abg sekalian add ramai pompan?
kan da ade awek,jgnla gatal2 tgn nk tekan add as a friend tuh.
mule mule berkawan,lame lame kalo da jatoh hati,camne pulak?
nak tinggalkan awek?
dibuatnye kalo pompan tu mcm maria ozawa sesame menggatal jugak,
x ke abg abg kesian dekat awek awek abg skalian?
xkesian ke dgn hubungan yg da bertahun mungkin?
mungkin ade abg abg skalian pandai jaga batas2 hubungan dgn orang,
mungkin ramai tidak.
da ade awek xngaku da bekapel,
da ade bini xngaku da berkawen,
kenapa?

cik abg skalian,pompan ni,kalo da ditabur dgn ayt2 manis,
mustahil xcair..kompem cair mcm cokelat cadbury kalo terperap dlm beg tangan.
pompan ni,cepat leleh dgn laki..lemah dgn kata kata nista dan dusta kaum adam.
kesian taw..punyela percaya abg abg skalian xdek awek,xdek bini,
tup..tup..kantoi da bebini,da berawek,kan da due orang abg abg skalian sakiti..
jgnla ckp xdek perasaan langsung,hati kering kontang mcm padang pasir..

cik zue bkn ape,cik zue pompan.
pernah merasa dingorat,ditakel,diusik oleh kaum adam yang suda berawek (seyes xtipu.bukan perasan lah!)
malah ade jugak da berbini..ade ckp single mingle.kpala hotak! (oppss tekasar pulak!)
kalo org cmni kompem cik zue xkn layan..
sbb xnak tetibe jatuh hati..bahaya!bahaya!
kalo dorang tanya da ade bf? (soklan petama yg salu laki akn tnya kalo 1st time knal dgn pompan)
cik zue balas balik "pegi tengok kat r/ship tuh"..
knp mesti nak tanya da ade bf ke blom?
padahal da terang tang tang terpampang in relationship..
so maknanya abg abg skalian mmg nk curang eh?
hahhahah..

abg abg skalian..
sudah sudah la add pompan kt fesbuk.
kalo kenal xpe jgk,ni xknal pon nak add..
ish..ish..xdek pekdah pon..
HARGAILAH SELAGI AWEK/BINI KORANG MASEH ADA..
jgn CURANG CURANG TAW..
XBAEK UNTUK KESIHATAN..!

GADIS MELAYU BERKEMBAN??



HOT TAK ENTRY NIH?

ATAU GAMBAR DI ATAS YANG HOT?

SILA TINGGALKAN KOMEN ANDA.



PERTANDINGAN Pencarian Puteri Melayu 2011 di Plaza Angsana, Johor Bahru minggu  lalu berakhir dengan insiden memalukan apabila lima finalis tergamak beraksi seksi di atas pentas. Pertandingan itu dianjurkan untuk memilih seorang gadis Melayu bagi memegang watak heroin dalam filem Jebat yang bakal ditayangkan di pawagam pada tahun depan.
Filem Jebat yang menelan kos RM5.5 juta itu mencari watak Dang Wangi yang memiliki rupa paras klasik persis primadona Melayu, Latifah Omar.

Namun gara-gara aksi terlampau sanggup berkemban, orang ramai yang hadir terkejut dan kesal apatah lagi semua finalis itu adalah gadis Melayu yang beragama Islam.

Terdapat seorang audiens berkata,mulanya sume finalis ini memperagakan pakaian tradisional  Melayu, dengan selendang tutup dada dan bahu.Tetapi slepas itu,finalis dgn sengaja jatuhkan selendang dan nampaklah aksi kurang panas 3GP FINALIS GADIS MELAYU ini. Kata audiens ini lagi,selepas itu ade pulak adegan peluk-peluk yang ditayangkan..(ini sangat 3GP..)

Nak menyedapkan cerita lagi,dikatakan juara Puteri Melayu 2011 ini adalah seorang pelajar tingkatan 5 Sekolah Menengah Tun Syed Nasir Ismail, Kampung Melayu Majidee...!!! (xdek pendidikan sivik kot..)


NAK TAU APA SYARAT-SYARAT NK SERTAI PENCARIAN PUTERI MELAYU 2011 :


  • terbuka kepada remaja dan dewasa dengan yuran penyertaan sebanyak RM30
  • bagi yang masih menuntut perlu mendapatkan kebenaran ibubapa 
  • peserta tidak perlu khuatir jika tidak memiliki pengalaman berlakon kerana apa yang penting jika mereka boleh “bergaya di atas pentas” (bergaya ala2 3GP kot)
  • memiliki keyakinan diri yang tinggi
selain itu..antara jawapan penerbit adalah (bace alasan die mcm nk suruh die blaja sivik dan pendidikan moral jek) :




Apa yang berlaku di atas pentas pada hari kejadian merupakan insiden yang tidak disengajakan.
Katanya, ini kerana selendang yang menutup bahu dan dada lima finalis itu jatuh ke lantai secara tiba-tiba.
“Saya memang tidak pernah suruh mereka berkemban di atas pentas sambil ditonton oleh orang ramai.
“Apa yang berlaku mungkin semua finalis itu ‘terlebih’ memperagakan pakaian tradisional dalam usaha mencuri perhatian para juri.
“Malah kami sebagai penganjur juga tidak pernah menetapkan salah satu syarat perlu berkemban di atas pentas,” katanya.
Katanya, insiden itu berlaku di luar kawalan di hadapan empat juri termasuk dirinya


- RINGKASAN ARTIKEL DARI UTUSAN 6/3/11-


p/s : APA PENDAPAT ANDA?SILA KOMEN.

Sunday, 6 March 2011

KEPADATAN MEKSIMUM TIN SARDIN

hey ho u olls!


korang pe cer?
ari ahd ape aktiviti?
mesti byk aktiviti kn?besela weekend kn..
ade yg pegi kenduri kendara,pegi shopping mall,mentang2 gaji da masuk,
ade yg pegi event sane sinun,ade yang ziarah menziarahi,
ape2 pon,hari ahad adalah hari meluangkan masa dan hari isnin adalah hari yg
sangat xbest bagi budak2 skolah dan org2 yg bekerja..betol kan???kan??

hari ni cik zue nak story mory la kt korang..
pasal kepadatan meksimum tahap gaban dlm KTM!!!


sape-sape yg tinggal dkat KL mesti korang tw kn kt Mid Valley ade expo pc..
lebih kurang mcm pc fair la..expo pc ni setat dr hari jumaat sampai la hari ni last.
kompem2 la sesak padat sendat kt mid valley tuh..
tambah tambah lagi meksimum kepadatan dan kesendatan dlm KTM tuh!
cik zue dgn kawan pon teringin nak pegi expo pc nih.
lebih lebih lagi last day pulak..mesti la brg2 sume akn jadi murah..

so nak dijadikan ceritanya,kitorang tunggu tren KTM kt bandar tasek selatan..
dahla tunggu sampai sejam lebih!tren delay..punyela ramai manusia dok tunggu tren..
KTM nih mmg..salu jek cenggini..delay xlebih sejam xsah!
lepas sejam lbih tunggu tren,tren pon dtg..
homaakkk aihh!!
nk masuk pon dlm tuh dah sendat padat ngn manusia..
tu pon penumpang lain dah keluar..ape lagi,masuk jela.kasi redah!
disebabkan semangat nk pegi expo dgn malas nk tunggu tren lagi,
kitorang pon masuk dlm tren dgn adegan tolak menolak!!
mcm biase..hadoiii!! aku tersepit!!
dah pulak kalo da tersepit tuh segala aset-maset opkos la
tercabul!kan?korang yg penah naik ktm time sesak kompem taw keadaan
KTM mcmne..
naseb baik la tesepit dikelilingi perempuan..rela kan aje la diri ini tercabul..
sebab xleh watpa..hahah..cik zue pon tercabul org lain jgk...naseb die pempuan..

tapi...yg bestnye dan selamatnye,blakang cik zue nih sorang laki cina yg FEI MAU!
sgt2 fei mau..naseb baik la cik zue membelakangi die..tak hingin nk berdepan..
bahaya! bahaya! bahaya!
die tu fei mau,pastu perrot die tuh adalah penghadang cik zue dari terjatoh kalo tren nk brek.
sbb nak capai tiang xdpt,nk pegang budak pompan tu pon xboleh sbb due2 tgn kt bwh.
xdpt gerak..bile tren brek ngejot jek,cik zue ke blakang la tp naseb bek perot die
penyelamat cik zue..so xdekla cik zue nk jatoh kt org len..yg die pulak rileks jek..
hahahha...dlm tren tu mmg xdek kekonsideran betol sesame penumpang.
men tolak jek..sabau jela..naseb bek ramai trun kt mid valley..
ini gara gara expo pc la nih.
haihh!!!


KTM pun satu..
suke sangat delay tren..
delay tu plak berjam-jam...
so korang2 yg bernama wanita,hati-hati lah kalo nek tren tuh..
klo nk slamat dr bahaya pencabulan dan kecurian dompet tuh,
sila naik ke bahagian koc wanita..hehe

itu je nak cerita..oke,babai..

p/s : kalo nek ktm hari weekend mmg akn mengalami masalah seperti di ats.

JENIS-JENIS BLOG BLOGGER PEREMPUAN

hey ho u olls.

entry yg ni terdetik nk buat sebab bersandarkan pemerhatian cik zue.
biasela,newbie dlm dunia belog ni,
kenela blogwalking nk tengok,usha blog senior.
nk dpt ilham katakan..sambil2 nak belaja jebak dlm belog.
kekadang rajin blogwalking,kekadang malas.
mcm harini,langsung xapdet belog
sbb xdek idea.nk blogwalking pon malas..

before nih pon da byk blogwalking ke blog2 len.
usha sana sini,baca sana sini,komen sana sini.
salunye rajin blogwalking ke blog blogger pompan.
nak tw sebab ape?
sebab mesti belog belog dorang tu kelip kelip,
glitter glitter,shimmer shimmer,kaler kaler,warna warni,
kekadang tuh mate silau sgt.isi da best da,tp mate ni da juling rase,
xdpt tahan lama dgn kesilauan kelip kelip tuh.
tebantut nak baca entry dorang.ADEH!!

tolong jgn seksa mata saye taw..sensitip mate nih walaupon xdinafikan mate saye besar.
oppss!! ini sudah lebih.pasan giler kn?mesti korg ckp cmtu kan?


nak tw x ape lagi pasal belog blogger pompan?
meh cik zue nk listkan..senang cikit..
ini dari pemerhatian cik zue la..
korang2 blogger pompan jgn la mara eh cik zue ckp cenggini..
meh nk peluk cium korang!!  tamo marah marah taw..


ni cume pandangan la ape yg belog blogger pompan salu ade..

  • gambar katon besar gedabak/gambar katon kecik tp full satu page
  • mesti wajib ade muke pelakon korea kot yg mate sepet 
  • mesti ade ikon kelip kelip glimmer glimmer shimmer shimmer
  • kaler bekgeraun terang benderang sampai bole bekap lampu if belekout
  • header besar gedabak fullpage termpampang muke sendiri bajet comel (termasuk cik zue skali..heheheh.)
  • salunyer bekgeraun mesti kaler pink terang xpon kaler kaler yg boleh buat mate bute 5 minit..duhh!!mate nih sensitip taw!
  • font yang senget benget/kecik sampai mate ni juling/sepet nk bace entry korang
  • tampal gambar sendiri bebanyak kt setiap entry dengan pose yg same pulak (perlu ke?kekadang gambar tuh xdek kne mengena langsung dgn entry)
  • kiri kanan sidebar penuh dgn bebagai kontes
  • opkos mesti teselit banyak entry pasal boypren (termasuk cik zue juge..tapi xbanyak eh..untung la si boypren femes woo)
  • pastu pulak penuh lak dgn gambar boypren nye romantik woo.(oke..boypren awak kachak ensem lah! hee..seyess xtipu)
  • kenkadang lagu yg ade tu langsung la mcm hampeh
  • last skali,belog mesti full dgn widget! 
oke,tu je kot yg cik zue pasan kalo singgah/blogwalking mane2 belog pompan.ade jugak yang xmacam senarai di atas.ikot hati masing-masing,citarasa masing-masing nk buat belog cenggane.belog korang kn..
suke hati korang lah kan?TEPUK DADA TANYA SELERA..cik zue langsung xjeles taw dgn korang.ni cume pandangan je taw wahai kakak-kakak super senior..heheh..

MAAP SILAP KALO ADE YG TERASA KE APE..babai..


p/s : pasni nk post entry pasal jenis-jenis blog blogger lelaki pulak

Friday, 4 March 2011

JOM JOIN BLOGLIST BLOGGER BARU!!!

for the first time cik zue nk join
bende2 cmnih...
mane xnye,dgr tajuk entry mestilah nk join..
rase rase mcm seswai sgt utk blogger baru mcm 
cik zue nih..

kalo korang2 yg baru/newbie terjebak dlm
kancah berblogging nih,
meh join cini..

PICIT link di bawah untuk sertai dan
syarat-syarat untuk sertai..





KAU HOT KE?

KAU HOT KE?

kau tayang gambar kau dekat fesbuk,myspace,friendster,blog,
dengan jari tengah kau menaik,
jari jari lain tertutup rapat sambil kau tonggek mengadap cermin toilet,

KAU HOT KE?
kau tayang gambar kau dekat fesbuk,mysapce,friendster,blog,
dengan muncung itik kau sepanjang 74638292467 cm,
sambil anak mate nak tersembul keluar,

KAU HOT KE?
kau tayang gambar kau dekat fesbuk,myspace,friendster,blog,
dengan sume pic kau tuh kau edit,
dari gelap kau kasi terang,
dari muke ko rupe mcm bulan berlubang sana sini,
kau kasi glow bagai sampai xdek idung bak mutiara licin bersinar,
dari muke kau tembam tembam ala ala sharifah aini kau fotoshop
kasi ala ala liyana jasmay,

KAU HOT KE?
kau tayang gambar kau dekat fesbuk,myspace,friendster,blog,
dengan ala ala serupa rockstar,kurt cobain,sid bagai?
dengan gambar kau pegang gitar konon kau rockstar padahal
satu haramjadah kod ko tak tau,
dengan gambar kau xberbaju mcm mat pit kurus keding pegang batang rokok,pegang botol cap rimau,heineken bagai,

KAU HOT KE?
kau tayang gambar kau dekat fesbuk,myspace,friendster,blog,
dengan gaya berlagak artis,model pe jadah,
bergambar peluk pokok,baring ats rumput,kaki terkangkang,
muke macam badut mekap bagai kaler kaler pelangi,
sedangkan kau bukan model berbayar,

KAU HOT KE?
kau tayang gambar kau dekat fesbuk,myspace,friendster,blog,
dengan gaya kau separoh bogel,
peluk cium berlainan jantina,
tangkap gambar dlm bilik hotel,
dlm toilet hotel mcm pornstar,
muke serabai rambut berjuntai mcm pontianak,
kau bangga?

KAU HOT KE?





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...