Tuesday, 1 March 2011

KALAU SAYA KURUS!!

KALAU SAYA KURUS, MESTI SAYA PERASAAN YANG :



1.  saya nk pakai baju size kecik! sbb saya da kurus..dlm masa yg same mst baju yg saya pakai akn nampak cutting body saya.
TETAPI : naseb baik saya xkurus sbb klo saya kurus saya tkot saya akn buat cm2..biase lah kalo da pengaroh mcm2 fesen..


2.  saya nk jadi HOT! sbb org kurus nih biasenye nak HOT2 jek! sbb org kurus slalu dpt ikot trend berpesen.
TETAPI : naseb baik saya xkurus sbb kalo sy kurus nnt saya jadi HOT kot lepas tu mesti BF saya risau kt saya. biasela org kurus ni keje nk mencantik jek..


3.  saya kene ngorat! sbb kalo kurus nih sng kene ngorat..xkire muke lawa ke xlawa ke,mst sng kne ngorat..
TETAPI : naseb baik saya xkurus sbb kalo kurus then saya kne ngorat nant kesian bf saya nk jaga saya..


4.  saya nk pakai high heels! sbb org kurus seswai pakai high heels dan nampak seksi giler!
TETAPI : naseb baik saya xkurus sbb kalo sy nk pakai high heels pon xseswai...bkn nampak seksi,tp seksa!


5.  saya semakin kompiden! sbb kalo sy kurus,mungkin sy akn jadi lebih kompiden berhadapan dgn umum..
TETAPI : saya xkurus jadi saya ade kurang ke'kompiden'an itu kerana org xpandang sgt dgn golongan 3G nih


6. saya nih POPULAR! sbb kalo org kurus nih biasenye die lah FOFULAR kt kolej,kt universiti dan kt skola. POPULAR sbb kompiden dgn diri sendiri,slalu ikot fesen semasa,xketinggalan zaman,ramai followers, ramai admire dan mcm2 lagi bende yg buat org kurus nih FOFULAR.!
TETAPI : nasib baik saya xkurus sbb buat saya jadi low profile,xdek org dengki dkt saya,xdek secret admire,xdek pengikot yg tah pape nk ikot2 orang.


*6 perkara yg buat saya perasan sgt kalo saya kurus! hahaha...saya harap kalo saya kurus sbb nk jaga kesihatan! tapi saya suke keadaan saya sekarang!
BERSYUKUR LAH DENGAN APA YANG ANDA ADA!!








5 comments:

Syazwani Jalal said...

hehehe
sya pon mo jd kurus meh.. ;)

tp bia je la saiz sdrhna nyeeeeee..

mmng besh kai bju ikut trend kan. tp nk wt cmne?

ika zulaikha said...

haa...
tw xpe..
aslkan klo da kurus tuh jgn lebih2 sudah la..
dr pnglaman cik zue,de si anon ni yg da kurus tros
pkai ketat2...hrp xjadi cm2 la...huhu

mizzbutterfly said...

dulu time sek ko kurus ape/..

ika zulaikha said...

haha..
itu 5 taun lpas wani..
skg xdapek la nk kurus cm2 balek..
susa woo..

bella rusli said...

kalau tak kurus pun bley jd cam sumetu juge :)
its depends laa pe someone tu pike diri dy
(maaf menyibuk)hehe
nice blog

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...