Tuesday, 8 March 2011

KERANA BLOG,DUNIA AKU GELAP

yaa..!!
dunia ake gelap kerana blog.



sebab apa?
sebab hari hari aku ngadap laptop bukak blog.
bukan stakat 3-4 jam tetapi 48 jam kadang kadang pon lebih,
sampai mate naik lebam,
komen sana komen sini,
folow sana folow sini,
bw sana bw sini,
post itu post ini,
chat sana chat sini.
adakah aku digelar blogger tegar?
aku pon xtaw ape yang bestnye pasal blog nih sampai aku jadi mcm nih.mungkin aku jakun mcm beruk dpt bunge sebab baru sekarang aktif suam suam kuku dalam blog.
mungkin sebab terlalu banyak bahan pembacaan dlm blog yang menarik minat aku sampai dunia aku gelap.





hari hari aku online kat bilik,
xkeluar dari bilik,
minum makan tgok tv sume dari bilik.
bilik aku mcm rumah aku sendiri,
sume aku buat dlm bilik (kecuali berak kencing mandi).
dunia aku dlm bilik tak terdedah dgn dunia luar.
yelah,aku si penganggur,
mestila terperap kat rumah.
perkembangan dunia luar pon aku xtaw.
macik sebla rumah kawen aku pon xtaw.
jiran sebla rumah beranak due aku pon xtaw.
kenduri dekat blok seblah aku pon xtaw.
teruknya aku..!


korang teruk mcm aku tak?
ke aku lg teruk dari korang?
ke korang teruk lagi dari aku?



6 comments:

T'nie on the Blog said...

kita serupa..
http://clothpuppet.blogspot.com/2011/03/i-am-italian.html

HATYCIKNUURUL said...

jap2,nak gelak dulu,..hahaha,..weee,kite same laaaa,..smnjak jd penganggur xbrtauliah ni,.ini je la kjenyer,..muahaha,.cmne bley same ni?,.adakah kite blogger tegar?,.hehe,..nice entry,i loike!

ika zulaikha said...

cik nurul & t'nie :
hahhahaha...la yeke?
penganggur jgk?ptotla..kite da xdek kje,kje ngadap lptop jela...hahahahah....

mykhalis said...

laa..takkan la tak tau dunia luar?bila layan blog tie mst ada orang kongsi berita2 semasa ke,,citer2 yang bset ke?hehhe..ala..nnt bile dah pandai manage masa takderla sbizi skrang..

ika zulaikha said...

khalis : maksud ika bkn dunia luar xtw berita semasa...perumpamaan dunia luar tu mcm xtw sgt keadaan sekeliling..heheh..mcm contoh macik depan uma beranak due.contoh cm2 la..ehehhe

ika zulaikha said...

khalis : maksud ika bkn dunia luar xtw berita semasa...perumpamaan dunia luar tu mcm xtw sgt keadaan sekeliling..heheh..mcm contoh macik depan uma beranak due.contoh cm2 la..ehehhe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...