Tuesday, 16 August 2011

SEBAB APA ANDA TIDAK BERTARAWIKH?

Salam Ramadhan..

harini sape g terawikh angkat tangan!!
bagos kalau korang rajin bertarawikh...banyak2 kan lah amalan beribadat di bulan mulia ni ye..

sape yang xpergi atau jarang-jarang pergi tarawikh kompem bersebab kan..
antara sebab musabab dari mata aku melihat antaranya adalah :

1. MALAS.
Sebab apa MALAS?? mana tak malasnye kalau da berbuka kenyang sesangat sampai berat bontot sebab bertambah lemak-lemak dalam badan kan..
kan elok kalau berbuka sekadar minum air dan mkn kurma ikot sunnah Rasulullah s.a.w..
kalau nak mkn berat pon elok lepas sembahyang yg wajib xpon lepas tarawikh je..

2. KENYANG 
Sebab apa KENYANG?? KENYANG dan MALAS ni berkaitan sebab kalau da kenyang terlalu banyak makanan yg dimakan,maka mula timbul sikap MALAS..kekenyangan yg amat sangat ni akan buat korang rase letih,berat badan pastu nak rehat je..haa..ni lah kalau ikot nafsu sangat time pergi bazar sume makanan nak beli...itu nak...ini nak...bile da berbuka kompem xhabes kan makanan yg korang beli tuh? betol tak?

3. TERTIDUR
Sebab ape TERTIDUR?? sebab bile da kenyang, maka timbul lah malas..bile da malas,korang mesti rase letih kan...bile da letih kompem tertidur kekenyangan..kalau korang tengok national geographic,bile haiwan (taknak gune binatang,kasar sgt) ** memburu pastu dapat makanan dan teros kenyang dorang akan tidur kan lepas da kenyang?? contoh mcm singa,beruang,harimau dll..bukan nak sama kan manusia dgn binatang tapi mcm da satu sifat benda hidup yg bergerak kan..kekenyangan mebuatkan cepat tertidur..


4. LETIH
Sebab apa LETIH?? banyak faktor-faktor yang buat kita letih bile berbuka..antaranya sebab bekerja..yelah bagi org bekerja mcm aku ni,balik paling lambat pukul 6,da sampai rumah kena tolong mak masak..xdek masa nk rehat sebab rushing nak berbuka..so bile da berbuka,da kenyang, maka aku pon letih..bila da letih aku pon malas jugak nak mengemas-ngemas ni...untung ada adik..hahah..


5. TARAWIKH BANYAK RAKA'AT
Ni salah satu sebab kenapa ada yang jarang-jarang nak bertarawikh..yela,tarawikh 20 raka'at..ikot surau atau mana-mana masjid ada yang buat 20 ada yang buat 8..bagi sesetengah orang 8 tu banyak sampai xlarat..ade yang 4 raka'at pon da cabot...adoi...ni kompem orang2 yang xmenahan sebab tu buat 4 je..bagi aku,kalau nk bertarawikh biar la ikhlas dan korang mampu sempurnakan jangan la sekerat jalan xsampai 8 raka'at da cabot..bukan selalu dapat bertarawikh berjemaah cuma setahun sekali je..so jangan sia-sia kan bulan yang mulia ni..anggap lah bulan Ramadhan ni mungkin bulan terakhir kita dapat melipat ganda kan amalan kita..

p/s : RENUNG-RENUNGKAN DAN SELAMAT BERAMAL..


Wednesday, 10 August 2011

LU MACAM SAMSENG TAPI GUA SUKA!!

SALAM RAMADHAN & SELAMAT BERPUASA!!

Hari ni gua tetibe jadi rajin nak bukak blog..da lame xusha blog ni ape yg jadi..bile da sign in tgok followers meningkat la dua orang...bolehla..gua tak kesah beb brape org nk follow gua punye cerita mencarot dan mengarot kat blog nih asalkan mereka bahgia...
tengah gua terkejot berok sambil bergembira sebab dua orang follow gua punye blog,gua tertarik dengan follower ni.. (sila klik link ini kalau nak tengok)

nak tau sebab ape??

sebab penulisan dia melambangkan hati dia yang keras mcm batu, lyn metallica, greenday bagai beb, style die mcm otai2 rock, tapi buat gua xsangka dia follow gua beb yg penulisan gua banyak meleret-leret, mengarot dan mencarot, meleleh-leleh mcm air paip...hahahahahaa...lu buat wa tergelak la der!! gua xsangka lu ala2 rock follow gua...lu meleleh tak baca blog gua???lu kasi cerita sama gua! hahahaa..tapi gua sangat berterima kasih kat lu sebab lu follow gua punya blog!!hahaha.. tapi,gua suka sama lu punya blog la der!! penulisan lu ada unsur-unsur kelakar (U) walaupun lu mcm ganass (18SG)..

sekarang gua xsabar nak tunggu lu punye sambungan cerita pasal nak jadi customer pizza paling bernas dalam masyarakat! sebab gua penah jadi budak pizza yang sabar melayan karenah customers...apa yg lu tulis sume tu gua sokong!! hahahaha...

**kepada empunya blog wasiat si mati , ini entry gua cerita pasal lu..harap lu xmarah sama gua** hehehehe...

Sunday, 31 July 2011

TEMBAK GAMBAR dengan FF

This was my weekend last week.
Berjalan hirup angin dan TEMBAK GAMBAR dengan FF.
some of the photos look great for me even though he's not a real photographer..

 my fevret pic ouh!

 his fevret pic







 **jgn tengok bawah oke**

Saturday, 16 July 2011

Perkara Perempuan Wajib Buat Bila Keluar Dating

Hari sabtu yang cool, seram sejuk, mendung kelabu membuatkan aku tak nak bangun dari katil. Buat aku lagi nak peluk cium bantal busuk ni..alangkah bestnye kalau sehari ade 48 jam. 24 jam untuk tidur lagi 24 jam buat keje harian cam biase. haha..

disebabkan hari ni merupakan hari aku malas bangun, aku nak cerita kat korang perkara-perkara yang perempuan wajib buat bila keluar dating dengan pakwe. Benda ni aku buat research dah.haha.

1. sebelum nak keluar tu kompem lah kena mekap.
betol kan weh korang semua yang gurls ni kalau nak keluar ngan pakwe kompem korang mekap kan?kan? Paling koman kalau tak mekap pon korang calit celak hitam tu kan. Haa,mestilah kena mekap sebab nanti kalau tak cantik pakwe bising-bising pastu nanti tengok perempuan lain. Kalau pakwe korang pernah bagitahu kat korang "u takyah la mekap, tak cantiklah..i suke natural beauty".. haa kalau pakwe korang pernah cakap camni kat korang,tayah percaya..sebab ape?korang try keluar ngan dia pastu korang tayah tepek-tepek muke langsung. Nanti korang tengok la pakwe korang ade jeling-jeling tak gurl yang cantik yang dah tentu2 gurl yang mekap..

2. bila dalam kereta mesti tengok cermin.
perempuan dan cermin memang tak dapat dipisahkan. Bagai aur dengan tebing, bagai isi dengan kuku. Sebelum keluar kompem2 dah tengok cermin. Dah naik kereta pon masih belek2 cermin. Dalam hati mesti korang cakap " cermin oh cermin..lawa tak aku.." cermin tu pon cakap dalam hati "ayoyo cik adik manis, lawa sudaahh"... then korang pon tersengih-sengih tengok cermin.

3. da sampai tempat dating (bagi yg dating kat mall) mesti pergi toilet dulu.
 betol tak korang yg gurls bile da sampai je kt mall korang yg jadi sasaran korang dulu adalah toilet walaupun korang tahu korang nak beli tiket wayang cecepat sebelum tiket habis. hahaha..mesti nak belek2 jugak tudung tak betol,baju senget seblah, seluar terlondeh sume bagai..mesti nak touch up sikit..

ni je kot aku perasan yang perempuan wajib buat..tapi korang perasan tak yang ak cerita lebih kepada perempuan dan cermin? hahaha..so patut tak tukar tajuk perempuan dan cermin? ahh..mane2 je la..asalkan korang paham ape yang aku cerita..haha..

Friday, 1 July 2011

HOT RED COLLECTION

salam dan selamat petang u olls.!!

di petang yang terik gegile nih sambil xdek keje sebab MC,tetibe terpikir nak update blog yang dah tak terupdate nih.

ni nak tanya gurls kt lua sane,korang mesti banyak gile kan collection yg korang sayang..
ni aku nak tunjuk collection ak yg kebanyakannya warna merah...huahuahua...suke pink sebenarnya tapi banyak collection warna merah...camne tuh??
hahaha..

cukuplah tunjuk ni jek k...heheh

Sunday, 19 June 2011

TUTORIAL 2 : CAT EYELINER TUTORIAL

Hye u olls..selamat hari ahad dan SELAMAT HARI BAPA kpd ayah2/bapa2/pakcik2 sekalian!!!
Untuk entry sempena HARI BAPA ni,
aku punye entry langsung xdek kne mengena pasal HARI BAPA..haha..
tapi untuk gegadis sekalian alam...

Entry kali ni adalah tutorial tentang
macam mana nak buat cat eyeliner 
atau senang dipanggil arabic eyeliner yang ala2 lentik gitu...
entry ni aku buat khas untuk kawan2 aku yg ade tanya
dekat aku mcm mana nak kasi lentik itu eyeliner..

so now here the tutorial..
enjoy oke..
sorry le kalo korang rase aku annoying giler kan.
padahal gagap/gugup/nerves...
hahaha


video

sorry sayangs sume if suare xberapa nak dengar...


THE FINAL RESULT!


FEMES kah AKU?? : LISA SURIHANI ADD AKU!!

Petang tadi ketika aku sedang mengonlinekan FESBUK, tiba-tiba aku terkezot!! sebab ape aku terkezot??
aku terkezot sebab seseorang yg begitu dikenali dan diminati ramai jejaka's dgn sudinya add aku!!
ce teke...ce teka sape?? tayah susah2 nak teka,tengok tajuk entry tau da kan!! kan!! serius wa cakap lu, LISA SURIHANI add wa babe! lu ade??wa sorang je ade!! *bangga babe*

tak percaya??
betol korang tanak percaya??
tak percaya try scroll down bawah ni
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|



sekarang da percaya ke tak??!!!

Saturday, 18 June 2011

What I want : ALL ABOUT LOMO's!

Saya mau sume ini..
da lame simpan dan pendam minat kat bende alah warna warni 
ni babe!!
So bile da kje ni,dapatla target nk beli 
by end of this month jugak!!






BAK KATA IKLAN SUSU : ANAK SUKA, IBU SETUJU!!

Thursday, 2 June 2011

EKSPRESI JIWA : Mood berbagai-bagai

Hye u olls.
ni nak habaq.la ni pukoi 11.45pm.
aku tak dapat pulak nak tido.
esok pulak keje pagi..nak tido tapi macam-macam pulak
benda bermain di dalam oblongata..
ape nak buat weh nak kasi tido?

fesbuk sudah.
utube pon sudah.
blog lagi la xsudah-sudah.
last2 untuk ilangkan boring disebabkan tak boleh tido,
inilah hasilnya...

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ekspresi 1 : ni lukis sebab teringat cite nora elena..hehe
berangan-angin jap


ekspresi 2 : ni berangan nak kurus then jadi mcm HT

ekspresi 3 : ni sebab kenang2 balik kecurangan beliau :(

apa ekspresi korang di tengah malam???




Agak-agak dalam dunia realiti ni ade tak LELAKI macam SETH TAN??

Huaaahhh!!
Episod Nora Elena kali ni giler romantik!!
Episod paling sweet,paling romantik & paling best!!
Akhirnya Nora terima Seth!!

Seth yang tak jemu-jemu ambik hati Nora & lastly Nora da lembut hati 
terima Seth dalam hidup dia!!
Seth pulak sumpah sweet & romantik giler!!
Suka pulak buat surprise!!
Bf korang mcm Seth tak?haha
ni kalau semua lelaki mcm Seth kat dunia ni
kompem la bahagia wanita-wanita sekalian alam dikasihi
dan dilimpahi dengan bunga-bungaan!!
fuhh!!
teros cair dengan Seth!!





p/s: AGAK-AGAK ADE TAK LELAKI MCM SETH TAN NIH?



Wednesday, 1 June 2011

ENTRY HAPPY

Finally aku da ddpt keje but only for 3 months coz wanna continue my study TAPI janji keje!keje!

Sunday, 29 May 2011

TIPS SENGAL : Macam mana nak RECOVER lepas putus cinta?

Setelah penat seharian berjalan-jalan pusing-pusing dan bercuci mata di HARI SEJUTA BELIA kat putrajaya, balik rumah tetibe rase nk update belog. Padahal penat giler nih..mane tah dapat kuasa hikmat sedaya upaya update belog.. (update semalam simpan dlm draft)
Oke,berbalik kita kpd topik di atas, korang pernah rase putus cinta tak??? Mustahil xpernah lak kan???kompem pernah kecuali korang2 yg baru nk kapel & 1st time kapel (bukan ke same je??).Ape korang rase bile putus cinta?? (update harini)
  • nak bunuh diri?
  • nak makan banyak-banyak
  • nak nangis puas puas sampai keluar air mata darah
  • nak lari dari rumah
  • nak pergi cari si dia dan cekik-cekik dia sampai mampos
  • nak menyendiri dalam bilik selama sebulan xkeluar rumah
  • nak campak talipon kat dinding
  • taknak makan selama sebulan
yang mana satu pilihan korang bila putus cinta?antara banyak-banyak ni pilihan aku nak makan banyak-banyak dan nak campak talipon kat dinding!! sekarang ni pon aku mula sedar yg aku kuat makan!! mungkin sebab faktor-faktor putus cinta... huahuahua..
Korang rase boleh ke recover putus cinta ni dlm mase 2-3 hari???ak rase susa nk recover dlm masa yang singkat kan..ingat takde perasaaan ke orang yg putus cinta ni?kompem sebaldi setempayan air mata...so mcm mana nak recover secepat mungkin??

TIPS SENGAL NAK RECOVER PUTUS CINTA SECEPAT MUNGKIN :
  •  tengok cite katun, seram & kelakar
  •  cth: detektif conan,naruto,upin ipin,maharaja lawak,raja lawak,mr bean
  •   pergi shopping sepuas hati sampai habis duet dlm ASB  cth : nak shopping elok pergi time MEGA SALE!! kompem puas hati.Lagipun dulu lecturer Marketing aku ade cakap, shopping & window shopping adalah terapi terbaik wanita!

  • cari ramai kawan yg sengal-sengal dan gila-gilacth: nak buat korang cepat recover lepas clash,elok korang carik kengkawan baru tak pon suruh kwn korang yg sengal-sengal dan gila-gila hiburkan hati korang yg duka lara..serius dan kompem korang dah tak sedih-sedih,tak nangis dah..jgn ingat bile kita da putus cinta,takde sape yg syg kita..kita masih ada orang sekeliling yg syg kita,yg leh hiburkan kita..suruh kengkawan korang buat muke badut ke,buat lawak bodoh ke sampai korang guling-guling terlentang.
     
  • masuk pertandingan nyanyian 
          cth: korang try la masuk pertandingan nyanyian mcm AF ke,Mentor ke ape kejadah sume
          pertandingan  korang join.sbb dlm mase yg sama,korang bile da putus cinta mst korang rase nk jerit
          kuat kuat,nk marah marah kan??so bile korang pergi audition korang boleh lepas sume kekuatan
         dalaman korang nk jerit kuat kuat dan nak marah tu puas puas secara nyanyian.So orang pon xperasan
         yg korang sebenarnya tengah meluahkan rase marah,kecewa korang kat ex korang!!So takde la 
         korang xtentu pasal memekak tak bertempat kan!
  •  pegi holiday
          cth: yang ni best!! korang kalo ade duet lebih,korang pegilah holiday!!holiday jgn pegi
          sensorang,xsyok! pegi ajak member xpon ajak skandal korang.korang enjoy pepuas sampai pengsan.
          Contoh tempat yg boleh korang pergi holiday (xdek bajet) : bawah jambatan dekat sungai klang, 
          bercamping kat sungai-sungai dan gunung-gunung yang xpernah org pergi
  • terjun katil sepuas mungkin
          korang yg baru putus cinta tayah la jadi bangang buat tambah dosa yang kompem2 xmasuk syurga
          sebab tindakan nak bunuh diri bile da putus cinta.Sekarang banyak lahai kes2 terjun bagunan bunuh
          diri sane sini..untuk korang yang agk2 nak rase terjun bangunan bila da putus cinta,pe kate korang try
          dulu dengan praktis terjun dari katil korang..kalo ade katil bertingkat tuh,ha try terjun dari katil atas ke
          bawah. apa rase agaknye.kalo rase tak saket,bolehla teruskan terjun banyak kali sampai rase saket.
  • hantuk kepala kat dinding sebanyak 44 kali 
          haa..untuk melupakan ex korang yang jahanam, kalo otak korang memang degil nak lupekan die,
          korang hantukkan kepala korang kat dinding sebanyak 44 kali..sebab apa 44 kali?korang try buat so
          nanti korang akan tau sebab apa aku cakap 44 kali..

 Aku rase ni jelah kot tips yang boleh aku share kat korang.Harap sangat berguna untuk korang kan takdelah korang rase tension-mension lagi pikir pasal putus cinta..kalo da tak boleh sgt nk lupe dan nak sembuh,elok lah korang dekat kan diri korang dengan ALLAH..


     



  

         

        Tuesday, 24 May 2011

        TIPS JAHAT : Macam Mane Nak Cover CURANG dari Kekasih korang!

        Entry ni utk korang2 yg jahat,utk korang yg nak berlaku curang dgn kekasih korang,utk korang yg baru 1st time nk buat jahat dan nk curang.

        SEBAB APA AKU BUAT TIPS JAHAT NI?
        • Sebab aku da penah kena dicurangkan
        • Sebab aku penah curang kt ex aku dulu kala
        • Sebab aku rase utk korang yg bangang & bodoh konon2 nk curang,nk jd playboy & playgirl konon2 tapi last2 terkantoi ngn bf/gf korang
        so elok la amalkan tips2 aku bg nih supaya kegiatan korang x terkantoi walaupon sebenarnye korang xnk pon curang tp korang memain nk berpoya-poya..dlm ati korang still kekasih korang no 1,tp korang main blakang lyn betina/jantan lain...bg yg pakar mungkin byk tips lebih dasat dr ak bg nih..



        TIPS UNTUK COVER CURANG :
        1. pakai dua nombor berlainan 
        tips ni popular di kalangan kapel2.kompem setiap kapel mst ade simpan nombor baru yg pasangan die tak tau (kecuali aku)...zaman skang sume ade lebih dr sbijik henpon kan! korang kalo keluar dgn awek/pakwe bwk je satu hp,blakang awek/pakwe ade lg 1 henpon simpan kt rumah..memalam korang cakap dgn awek/pakwe korang nk tido ke,nk g keje ke tp korang dok la bergayot ngn betina/jantan lain,keluar ngn betina/jantan lain...ape susa...alasan korang leh reka..make sure logik!!!


            2.  bagi alasan selalu sibuk

        alasan ni alasan yg selalu digunakan oleh si pencurang durjana terutamanya lelaki..hehe..perempuan pon mesti ade jugak lah..tapi alasan ni kerap digunakan oleh golongan pencurang lelaki.Korang kalau nak keluar ke nk date dgn skndal korang,guna je alasan ni..sibuk dgn assignment,sibuk dgn kerja yg melambak-lambak,sibuk dgn xtra class,sibuk dgn kenduri kahwin atok nenek pakcik makcik,sibuk dgn kerja overtime especially weekend korang ckpla korang buat ot kn...si pasangan korang pon xsyak pape sbb ingatkan korang memang btol2 bizi ya amat kalah PM...so korang pon bile dah dapat yakinkan pasangan korang,bahagia lah korang dgn si skandal..


            3.  kalau takde spare nombor lain,kontek skandal korang guna ym,facebook,tagged etc.

        haa..ini untuk korang yg malas or xnak pakai lebih dari satu nombor..bak kate orang membazir jek topap sane sini..sekarang suma dihujung jari..ym ade,fesbuk ade,tagged ade (tempat paling senang nak carik skandal, sume org dlm tagged xbleh percaya punya!!). Kalau dlm fesbuk korang chat dgn pasangan korang, tapi dlm masa yg sama korang leh chat dgn skandal korang jugak..make sure nanti sume chat2 kecurangan korang tuh korang padamla..jgn jadik bodoh bebal xpadam..bile da kantoi nanti dgn pasangan korang mule lah bagi alasan xmasuk akal..mesti pasangan korang taw korang punye password kan..haaa..so nak curang tuh biar bijak cikit..make sure clean sume dari terkantoi..Kalau dalam ym pulak korang cover kantoi,buat lah ym baru khas utk korang punye skandal-skandal durjana tuh..Kalau korang xpuas nak menyandal, korang buat akaun tagged..menyandal lah puas2 dekat tagged..sume xleh percaye punya orang2 dlm tagged..hahahah

        oke dah..cukup lah tiga tips nih jek aku bagi..tak nak bagi bebanyak nanti banyak pulak kes curang berlaku..korang pandai buat,pandai lah tanggung...tapi,seharusnya kes curang ni jangan la berlaku..kalau korang rasa pasangan korang tu terbaik untuk korang,jangan lah korang sia-sia kan dia..bersyukur apa yang ada..jangan ikot nafsu semata-mata or terikot-ikot dgn orang lain..orang ada skandal,korang pon nak pasang skandal..macam omputeh cakap "what goes around comes around, and when it comes around its gonna hit u fucking hard, so don't do the ones u love wrong because KARMA will do ur ass twice as WRONG!! "

        Saturday, 21 May 2011

        FINALLY DA KONVO!!

        Malas nak taip pepanjang..sebab terlalu hepy babeng!
        aku da konvo wehh!
        hahaha..
        sebahagian gambar2 mase konvo..








        dahla...sikit2 cukup lah tu..
        haha..
        kepada bebudak uitm yg dah konvo,TAHNIAH!!

        Tuesday, 3 May 2011

        BLIND DATE : KE JINJANG PELAMIN ATAU SEKERAT JALAN?

        Hye ho u olls.


        Lame kite xbertemu di sini..haha..update pertama untuk MEI ini..tetibe ilham dtg mencurah nk cerita..huahuahua..


        tengah hari td dok kopek ikan bilis sambil tengok WANITA HARI INI...topik yang sgt2 menarik aku untuk tengok sampai habis..dlm mase yg same,dok kopek ikan bilis pon sejam jugak..hadehh..dr start WHI, sampai la habes rancangan tuh..mata ke lain,tgn lak lembap2 itik jek kopek ikan bilis..*oke habes da citer ikan bilis*..


        topik WHI ialah BLIND DATE.. sgt teruja dengar topik harini..kesah sal blin date nih,mustahil la dlm hidup korang xpenah g blind date kn...mesti penah punye...xbanyak kali pon at least skali kn?kn?..kesah ak penah la 3kali je...

        BLIND DATE PERTAMA : 2005 (form 4)
        pergh! xleh blah kn sekolah lg da g blind date...balik dr asrama pegi blind date...tp bkn g sorang..g ngn kawan..giler nak g sorang??kene culik xpepasal..ni sume gara2 si 'melah' la ni kenalkan ak ngn mamat ni..
        mamat ni lak tue 2 taun dr aku xsilap *lupe*.. blind date tu jumpe kt kedai mapley btol2 depan CM..sape dok kl mesti tw kedai mapley tuh...yg xleh blah dlm gmbr ensem la jgk kn,ala2 musician cm2 la...hahaha!
        skali jumpe adess..xcm dlm gmbr..sbb time tu rambut die agk messy...taste ak mse skola xsuke messy2..haha..tp taste skg suke messy2..hahahh...tp messy yg stylo okeh..haha..since blind date tu kapel dlm 5-6 bulan je kot..xigt da..biase la,cinta berok...haha..



        BLIND DATE KEDUA : 2006 (form 5)
        lepas blind date pertama tuh,xsgka lak akn ade blind date kedua..mane x nye,time tuh tgh bz ngn SPM,mne nk pk pakwe makwe nih sume..setakat nk kenal2 kwn2 tuh jela rase..tetibe laks si 'amoi' ni sesuke ati die pas number aku kt mmber die..tgok2 ade nom mne tah miskol..pas2 bru taw si 'amoi' ni bg num ak kt mmber die..biasela,time tuh sebok tanye ensem x?oke x?baik x?si 'amoi' ni pon ckp bolehla..ala,sekadar boleh..
        pas2 bile msg2 tp xpnh jmpe,kitorg pon decide nk berjumpe..pegilah jumpe..kitorang pon date kt mid..tp ak bwk geng..haha..xbrani jumpe sensorang lg..oke,mcm jauh panggang dr api..xnak ckp...hahaha...kwn aku lak dok bisik bisik syaitonnirrojim kt telinge aku...sabar jelah..biase la,memilih..haha..tp nk wt cmne,memandai kapel dlu b4 jumpe da jumpe klo da jauh panggang dr api xkn nak clash..wlopon rse syg tu xkuat tp atas name kesian..*bapak ahh jahat giler aku nih...!!!*...tapi kire okela aku xkecewakan org..just go on je..wlopon cm2,3 taun beb bertahan..pling lame stakat nih...so memule je pandang rupe da 3 taun buruk pon cantik jek...tapi apekan daya,da xdek jodoh..

        BLIND DATE KETIGA : 2009
        haaa...ni blind date paling berani mati wa ckp lu..!! mane tak nye rase nak tmbah ramai kwn membuak2 sampai terjebak ke lembah chatroom..mule kenal ngn rmai org..pas2 mule la timbul bibit2 cinta *oke geli..*
        padahal time tuh dok kapel ngn *si dia* lg..kn da tercurang..sape suruh kongkong2 aku..time nih memule kenal mamat bajet 'rockstar' nih kt blog..tu pon knal dr kwn serumah..pas2 mamat bajet nih pon add kt ym..perghh terkejot dowh!xsangka ade org yg ade rupe nk kwn ngn aku..haha..sapela aku klo nk bandingkan ngn die...tegur nye tegur,chat punye chat,mule2 igt die ni mst player..ayt nk baik manis jek..tp ble da lelame burak,sangkaan aku meleset..kebetulan die ni pon single..ape lg hati pon teruja giler meletus mcm bunga api.. pas2 byk persamaan lak antra aku ngn die..lg la sekepala..lelame tetibe die ajk jumpe..kitorang pon jumpela blind date kt mid jugak....pergh wa ckp lu ni 1st time blind date ngn mamat gentle!! *seghonok!!
        -the end-cukup smpai sini-moge bertahan la sampai ke jinjang- *_*



        Thursday, 21 April 2011

        MANA YANG TERBAIK?KAWAN SEHIDUP SEMATI ATAU KEKASIH SEHIDUP SEMATI.

        INI HANYA LUAHAN HATI.HANYA SI DIA DI ATAS YANG TAHU APA AKU RASA SELAMA NI,APA AKU PENDAM SELAMA NI.

        time kita susah,siapa yang ambil berat tentang kita?
        jawapan aku : FAMILY & KENGKAWAN

        time kita sakit,siapa yang jaga kita?
        jawapan aku : FAMILY,KENGKAWAN & ex boyfriend

        time kita sunyi,siapa yang hiburkan kita?
        jawapan aku : KENGKAWAN FESBUK,KENGKAWAN BAIK & ex boyfriend

        time kita sedih,siapa yang hepykan kita?
        jawapan aku : KENGKAWAN RAPAT

        time kita nak pergi bershopping,siapa yang teman kita?
        jawapan aku : KENGKAWAN RAPAT,ex boyfriend dan boyfriend mungkin?

        daripada soalan dan jawapan di atas,jawapan aku banyak mention KENGKAWAN,FAMILY & ex boyfirend..current boyfriend??i dont think so..aku xrase dihargai...ak hanya mampu berdoa yang mana terbaik untuk aku..AJAL MATI JODOH sume di tangan ALLAH...ak harap kepada kapel2 luar sana,korang hargai lah sesama sendiri..jangan bila orang yang korang kata sayang itu pergi,jgn menyesal keluar air mata darah..menyesal pon takdek gune dah...kalo rase nak memain,tayah kapel...buang mase,buang duet...





        Saturday, 16 April 2011

        MAHARAJA YANG TAK LAWAK!

        semalam hari jumaat pukul 9 malam..sape yang tengok MAHARAJA LAWAK??



        TEMA : MUZIKAL KOMEDI
        PESERTA TERBAIK IKOT RANKING AKU: 
        1. SEPAH
        2. NABIL
        3. JOZAN
        4. JAMBU
        5. BALAS
        6. R2
        7. ALEX
        8. MAN
        9. JIHAN 
        10. AMIR


        PESERTA MINGGU LEPAS YANG TERKELUAR:Xn3 & WAI
        PESERTA BOTTOM THREE : R2,JIHAN,AMIR
        PESERTA YANG TERKELUAR : R2???????






        1. ape perasaan korang apabila R2 tersingkir?
        a. TAK SUKE
        b. SUKE
        c. PATOT
        d. TAK PATOT
        e. TAK KESAH



        2. ape perasaan korang apabila AMIR tak tersingkir?
        a. SUKE
        b. TAK SUKE
        c. PATOT
        d. TAK PATOT
        e. MENGHARAP MINGGU DEPAN AMIR KELUAR


        SETIAP SOALAN DIBERI 5 MARKAH.





        Friday, 15 April 2011

        ISI HATI SIAPA TAHU?


        • aku merajuk bukan bermakna aku mengada2 tetapi kerana inginkan sedikit perhatian diberikan.
        • aku marah bukan bermakna aku benci tetapi aku sayang dan tegur ape yg salah.
        • aku cemburu bukan bermakna aku suke2 nak cemburu tetapi kerana aku sayang dan xnak kehilangan kau.
        • aku banyak tanya bukan bermakna aku mengongkong tetapi kerana mengambil berat.
        • aku terasa bukan bermakna terlalu emosional tetapi kerana sudah naluri perempuan itu cepat sensitif.
        • aku sedih/menangis bukan bermakna aku lemah tetapi aku fikir apa yang telah kau buat kat aku.
        • aku lemah bukan bermakna aku tidak kuat tetapi aku perlukan sokongan dan dorongan untuk menjadi lebih kuat.
        • aku senyap bukan bermakna aku xambik kesah tetapi aku nak kau merindui aku.
        TOLONG LAH APPRECIATE DIRI INI SELAGI AKU MASIH HIDUP.

        Thursday, 14 April 2011

        SHOWDOWN 2011 IS BACK!!

        SHOWDOWN 2011 is back!!

        korang2,korang lyn x showdown?myb ade yg lyn n myb x.
        kenapa ak xapdet pasal AF??sebab ak xsuke AF yg tah pape..bosan kot..drama king n drama queen je byk.

        actually aku da lme lyn showdown since last year..never miss each episode dorang.
        ske giler tengok street dance nih..rase nye ni satu2 nye rancangan realiti tv untuk golongan2 breakdancers, street dancers yg mengetengahkan street dance nih..

        untuk battle semalam ade 2 group yg menarik minat aku iaitu HMC PHLOW (come back for this year stelah klh mse battle dgn GBC last year utk merebut msuk ke final..(if im not mistaken) and ELECOLDXHOT..
        SUPER DUPER SUPERB these both crew!!hope will see u guys on FINAL!!



        p/s: xsbar tiap2 mggu kne tggu ari RABU..xleh ke wt ari2?haha

        Tuesday, 12 April 2011

        SATIN SHAWLS TUTORIAL

        Di atas request kengkawan gurls yg giler shawl, kali ni nah tengok style satin shawls..
        sharing is caring,caring is loving..
        btw,aku ade jual satin shawls..kalau sesiapa nak,juz pm me or add me kt fb okeh.
        all rm25 inc postage!!


        enjoy!! 

        video



        hana tajima style

        Friday, 1 April 2011

        APA ADA DALAM HANBAG SEORANG PEREMPUAN?

        Hye ho u olls.ASSALAMUALAIKUM.

        da lame giler xhapdet blog..
        utk 1st April,1 post apdet.
        haha..xdekla nmpk sgt aku ni mcm da bertaun xapdet blog.
        at least ade jgk post utk bln APRIL nih ha...hihi

        Kali ni aku nk bg korang2 org lelaki tengok apa yg ada dlm handbag seorang perempuan..mst korang yg lelaki ade pk apa agknye si pompan sama ada mak korang,kakak korang,adik korang, gefrend korang even nenek korang pon mst g memane bwk handbag. tapi korang yg lelaki lenggang lenggok je g memane tanpa handbag. setakat ada sekotak rokok,wallet,henpon xpon mancis je dlm poket sluar korang.

        stakat brg tu pe de hal..tayah pkai handbag bagai kan. tapi kami kaum wanita handbag tu mmg wajib dibawak ke mane shj. xkire handbag atau beg dr kecik sampai ke besar gedabak jenis bag ada.
        xgitu kengkawan??*bekap me*

        nih nak tunjuk and share kt korang apa yg wajib ada dlm handbag seorang perempuan.
        kalo korang xcaye,korang try selongkar handbag gefren korang,mak korang,kakak korang and adik korang.. ape yg ada kt dlm handbag dorang..malah,mst ade lebih dr itu..huahua..



        benda wajib yg ada dlm handbag saya :
        • shade
        • hp (abaikan hp cikai tuh..sbb hp lama rosak..hihi)
        • dompet
        • tisu
        • perfume (2-3 btol dlm beg)
        • lipstick/lipgloss
        • eyeliner
        • mascara
        • compact powder    
         haaa...korang igt beg merah kecik tuh xmuat ke ngn brg2 yg banyak cmtu?haha..muat xmuat aku bg
        muat kn jugak...klo beg bsar lg byk brg...hahaha.. korang lak wahai pompan,ape yg ada dlm handbag korang?meh share2...

        p/s : lagi besar beg,lagi mcm2 ada...hihi

        Monday, 28 March 2011

        I'M BACK!

        DA BERMINGGU XAPDET BLOG.
        KALI NI MASUK BULAN BARU KENA AKTIF BLOG ..
        HUAHUAHUAHUAAA....



        Friday, 18 March 2011

        KASIHNYA SEEKOR ANJING

        Yeaahh!! hari ni tetibe jek jari jemari laju nak menaip untuk entry2 malam nih..
        untuk entry kali ni aku nak korang tengok video bawah ni.apa perasaan korang tengok anjing ni?
        sesungguhnya,setiap yang hidup itu pasti mempunyai perasaan..

        Anjing ni sangat bernasib baik sebab terselamat dari bencana tsunami.Ketika orang yang rakam video ni,anjing tersebut kelihatan sangat takot,sejuk,menggigil,keletihan dan kotor akibat tsunami.

        video


        Bawah ni pulak dialog antara wartawan yang rakam video dengan kawan die.

        We are in Arahama area. Looks like there is a dog. There is a dog. He looks tired and dirty. He must have been caught in the tsunami. He looks very dirty.
        He has a collar. He must be someone's pet. He has a silver collar. He is shaking. He seems very afraid.
        Oh, there is another dog. I wonder if he is dead.
        Where?
        Right there. There is another dog right next to the one sitting down. He is not moving. I wonder. I wonder if he is alright.
        The dog is protecting him.
        Yes. He is protecting the dog. That is why he did not want us to approach them. He was trying to keep us at bay.
        I can't watch this. This is a very difficult to watch.
        Oh. Look. He is moving. He is alive. I am so happy to see that he is alive.
        Yes! Yes! He is alive.
        He looks to be weakened. We need to them to be rescued soon. We really want them rescued soon.

        Oh good. He's getting up.

        It is amazing how they survived the tremendous earthquake and tsunami. It's just amazing that they survived through this all.

        PELANGI AWAN LUAR BIASA

         Hye ho u olls.Assalamualaikum
        SELAMAT MALAM.


        Huaa..da lama giler xapdet belog nih..
        kali ni aku nak cuci mata korang tengok keajaiban ALLAH S.W.T iaitu pelangi awan yang luar biasa..

        Seorang ahli astronomi, Oleg Bartunov 51,berjaya merakamkan imej pelangi luar biasa di Gunung Everest ketika dia menyertai ekspedisi ke Himalaya.Yang bestnye, Bartunov ni rakam imej pelangi cantek lagi hebat ni hanya dengan menggunakan kamera biasa!! takdek nyer die nk bawak dslr besar gedabak time mendaki.gune kamera kompak pon gambar cantek taw!! Fenoma ni berlaku disebabkan oleh pantulan cahaya kristal ais yang kecil  di dalam awan.Orang tempatan pon jarang melihat fenoma luar biasa nih.SUBHANALLAH..


        nampak tak tuh pelangi cantik??!!

        Wednesday, 16 March 2011

        10 RUMAH PELIK TAPI HEBAT!

        hye ho u olls.!
        SELAMAT SIANG & SELAMAT TENGAH HARI.


        kali ni nak ajak korang cuci mata tengok keunikan dan kepelikan lagi hebat tentang jenis jenis rumah yang memang takde dekat malaysia nih..haha..
        kalo la ade rumah2 camni kat malaysia,fuhh! bole jadi tempat lawatan sambil belajar untuk bebudak design lah.hahah..

        seriously bagi aku rumah2 ni tadekla pelik sangat malah hebat kot! sebab manusia memang ade daya kreativiti yang mampu design rumah2 camni..agak2 korang,korang nak tak duduk dalam rumah camni?kalo aku,aku rase syok woo ade rumah camnih..lain dari yang lain..

        1. Hammargren Home of Nevada History (Las    Vegas,Nevada)
            'The most interesting home of the world'.



        2. Bioscleave House Life Extending Villa (East     Hampton,New York)
            'Architecture Against Death'


        3. Coral Castle (Miami,Florida)
             
         
        4. Minnesota Foam Home (Minnetrista, Minnesota)
              'Flinstones Home'.


        5. The Cunningham Domes (Pantagonia, Arizona)


        6. Mystery Castle (Phoenix, Arizona) 


        7. Shangri-La Dome Home (Aguilar, Colorado)
           

        8. The Dune House (Atlantic Beach, Florida)
            'Disco-era house in a dune'



        9. Castle on The Bay (San Fransisco, California)




        10. Earthship Home (Columbus, New Mexico)
              'Hippi Culture'




        Puas da tengok?unik kan rumah ni sume..

        p/s : Berangan nak duduk rumah besar.

        LinkWithin

        Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...