Friday, 1 April 2011

APA ADA DALAM HANBAG SEORANG PEREMPUAN?

Hye ho u olls.ASSALAMUALAIKUM.

da lame giler xhapdet blog..
utk 1st April,1 post apdet.
haha..xdekla nmpk sgt aku ni mcm da bertaun xapdet blog.
at least ade jgk post utk bln APRIL nih ha...hihi

Kali ni aku nk bg korang2 org lelaki tengok apa yg ada dlm handbag seorang perempuan..mst korang yg lelaki ade pk apa agknye si pompan sama ada mak korang,kakak korang,adik korang, gefrend korang even nenek korang pon mst g memane bwk handbag. tapi korang yg lelaki lenggang lenggok je g memane tanpa handbag. setakat ada sekotak rokok,wallet,henpon xpon mancis je dlm poket sluar korang.

stakat brg tu pe de hal..tayah pkai handbag bagai kan. tapi kami kaum wanita handbag tu mmg wajib dibawak ke mane shj. xkire handbag atau beg dr kecik sampai ke besar gedabak jenis bag ada.
xgitu kengkawan??*bekap me*

nih nak tunjuk and share kt korang apa yg wajib ada dlm handbag seorang perempuan.
kalo korang xcaye,korang try selongkar handbag gefren korang,mak korang,kakak korang and adik korang.. ape yg ada kt dlm handbag dorang..malah,mst ade lebih dr itu..huahua..



benda wajib yg ada dlm handbag saya :
  • shade
  • hp (abaikan hp cikai tuh..sbb hp lama rosak..hihi)
  • dompet
  • tisu
  • perfume (2-3 btol dlm beg)
  • lipstick/lipgloss
  • eyeliner
  • mascara
  • compact powder    
 haaa...korang igt beg merah kecik tuh xmuat ke ngn brg2 yg banyak cmtu?haha..muat xmuat aku bg
muat kn jugak...klo beg bsar lg byk brg...hahaha.. korang lak wahai pompan,ape yg ada dlm handbag korang?meh share2...

p/s : lagi besar beg,lagi mcm2 ada...hihi

12 comments:

cikkacak said...

; aww ! betol sngguh ape awok kata . sume tu mesti ada ! HHI

ika zulaikha said...

kan...kan...sume tu mst ada,..hihi..mne bole xdek...pompan...haha

Cik Nathrah said...

heee...sameee! tapi satu je kite xde. shade tu. xmampu nak beli lagi. hehe. tp yg len tu mmg wajib bawak. lagi satu pad. kala terperiod ke senang kan :)

ika zulaikha said...

cik nat : haha..i jrg bwak pad sbb mls..haha..

Jeely jelly said...

haha.. lipstick je dah ade berbgai2 jenis.. haha.

ika zulaikha said...

haa tw xpa..i mmg bwk sume 2...ahaha

sarah mohamad said...

sukaaaaaaa bag tuuuu! nak!nak!nak! *tetiba mengada. hiks

ika zulaikha said...

haha...suke eh ngn bag tu?amekla..hihih.

Faa Eryna said...

awak awak, dalam beg kita ada lagi banyakkkk ;) hhihihi

mykhalis said...

khalis takde purse..ada beg sandang ke hulu kehilir..siap muat payung lagik

Cik Ikan ! said...

haha mcm aku . aku bnyk gila yang kene ade dlm beg aku . HAHA . yang paling wajib , dompet , compact powder , lip , eyeliner , hp , tisu , cermin ! and DENTYNE yang paling wajib ! Yang bawak if still boleh muat , maskara , blusher , lipgloss , perfume , kunci . Itu lah barang yang selalu aku bawak ;)

storyfromme said...

setuju dengan statement,lagi besar beg,lagi banyak barang.sejak pakai beg besar ni,saya bawak botol air.maklum la malaysia kan panas.kena banyak minum air.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...