Monday, 28 February 2011

GILER CRAZY DGN POLKA DRESS & WEDGES!!






haaaaaaaaaaaaa.....kalo korg nk tahu,cik zue 
mmg giler dgn polka dress mcm nih...tp masalahnye,,,,asl la susah sgt nk carik dress cmni saiz XL!! GERAM GILER!! BAJU CANTIK sume utk saiz stok model jeh!
wahai pembuat baju2 polka,korg igt org2 yg kurus jeh ke suke fashion?
ape igt org gemok mcm cik zue nih xsuke nk ber'pesen' ke???
org2 golongan XL pon ade taste lah! kitorang pon nk ber'pesen' lah...
klo buat bju tuh,buat la dr saiz kecik smpai besar...
jgn la kedekot kain..mentang2 kitorang dr golongan XL ni berbadan besar...
sedeyh tw x..dress polka cmni nk carik saiz XL susa bebenor...
korg memang kejam lah!




yeaaahhhhhh!!!
dis is one of my fevret shoes lahhh!!!
smlm pegi times square jumpe sebijik kasot cmnih!!!!
huaaa...sedeyh nye xdpt nk bli sbb xdek duet..
hahahah...last2 jmpe dkr on9 shop satu nih,
sebijik same dgn yg cik zue jmpe kt TS smlm...
hrga jauh lbih murah berbanding kt TS tuh...
patotla kt kedai kt TS mahal cket je dr on9 shop 1 nih
sbb kt TS tuh,kedai tuh 1 je jual kasot cmnih!!
habes masuk keluar semua kedai2 len dkt TS smlm 
langsung xdek kasot ghupe gini!!
akn dtg kasot nih masok dlm rak kasot cik zue yaww!!

p/s : biar papa asalkan bergaya..haha

BUNKFACE tanpa SAM??

MUKADDIMAH : yeaahhh!!! harini bru dpt online!! dpt on blog!! dpt ber-belog!! haha...xpenah rase teruja cmni nk ber-belog..hahaha...Tak rety la nk mukaddimah panjang2....entry kali ni berkaitan dgn BUNKFACE!!
SBB ape???sbb cik zue kipas BUNKFACE....sbb dorg kiut,comel,gila-gila,sempoi2 je...tapi,baru2 ni dgr khabar hangin,harap-harap sgt ni cume hangin yg berlalu singgah menusuk telinga je...harap2 benda ni xmenjadi betol2 la...BUNKFACE tanpa SAM!!

huaaaaa....rasenye SAM & BUNKFACE sgt2 la serasi.,...klo slh sorg dr dorg xdek,rase mcm bkn BUNKFACE...yela,bebudak dr sri andalas,klang ni da serasi bersama,da lme lak 2 since 2005...ni pulak dgr SAM da ade grupband baru iaitu THE AZENDERS....cube try dgr SAM BUNKFACE sdp ke SAM THE AZENDERS sdp???rase2 mcm kene je SAM BUNKFACE...ni gara2 SAM da tubuh grupband projek die iaitu THE AZENDERS....laporan berita kt newspaper dikatakan SAM bakal tarik diri dr BUNKFACE...dlm laporan tu tulis,YOUK & PAAN ckp SAM maseh lg ahli BUNKFACE...(alhamdulillah lah ye)...YOUK pulak xnafikan yg mmg ade dorg ni selisih faham dan semakin berat bile SAM lebih fokus dkt THE AZENDERS.


cik zue da dgr lagu THE AZENDERS ni tajuk nye ladies and gentlemen...tp xbest sgt la...lg ske aliran muzik BUNKFACE yg catchy,rancak yg boleh buat cik zue lompat2 nk cucuk bintang..haha...dr pendengaran cik zue,due kumpulan ni walaupon mempunyai VOKALIS yg sama,tetapi aliran muzik amat berlainan....tolong lah SAM,JGN KELUAR DR BUNKFACE....klo SAM keluar jgk,harap BUNKFACE teroskan aliran muzik korg yg catchy,rancak tu...



THE AZENDERS


p/s : ske tengok BUNKFACE performed mse BATTLE of the BAND dkt ukm 2009...gila-gila oke.

Thursday, 24 February 2011

SINETRON??? MERAPU..MEREPEK..ok!

urghh!! rase da lme xupdate blog..
tengah syok lyn fb,tibe2 rindu kt blog..hehe..

entry kali ni berkaitan dgn SINETRON..
SINETRON itu apa ya?
tau nggak?

Tadi tgah cik zue on9 td lpas tgok WANITA HARI INI, mcm biase setiap hari isnin hingga khamis,my mom akn capai remote astro tros alih channel astro prima. cerita apa lg klo bkn safa & marwah.lpas 2,pukol 2 lak die bkk crita apatah xigt,astro ria pulak...sbb cik zue bknlah penonton sinetron yg tegar spt my mom n adik2 cik zue!!so xbrapa nk hamek tahu..

Apa yg cik zue bace dr internet, SINETRON ni bermaksud sinema elektronik. Maknanya,ianya merupakan drama atau apa sahaja telemovie dan cerita-cerita yg dipertontonkan di tv. SINETRON sinonim dgn drama-drama indonesia yg berlambak ditayangkan di tv-tv swasta di malaysia.Bukak TV3,TV9,ASTRO jgn ckp la..dr pg smpai ke mlm asek2 ulang tayang!! BOSAN!! BOSAN!! MENYAMPAH!! nk tgok citer lain pon xboleh sbb tv da di konker oleh adik cik zue dgn crite-crite plastik,khayalan,fantasi,xlogik dan xmasok akal!! balik je skolah tros capai remote bukak SINETRON..ASTRO,tolong lah kurangkan drama-drama luar nih....xbawak pekdah pon..

*SINETRON pengaruh buruk kpd budak2 sekolah*



haaa...yg paling xlogik nye,klo crite yg ade kesah2 bunuh2 sbb rebut harta berbillion2 rupiah (korang tw la kan nilai matawang dorg cmne),boleh pulak episod smpai beratus-ratus nk carik pembunuh,polis pulak mcm bodo2 selenge je nk setelkan (dlm sinetron la)...episod da beratus-ratus bru leh setel carik pembunuh..XLOGIK LANGSUNG!! Lepas tu,paling nyampah tertengok ank da besa panjang tp mak pulak mude nk mampos mcm sebaya je ngn anak...lg xlogik..!MUKE SUME NK PLASTIK jek...mak nk stok mude-mude je same ngn anak...part mak mude ni da berjangkit lak tgok kt drama-drama tv tempatan..tolong la logik cket...alahaaiii.....tv tempatan lak ta pyh la nk tiru-tiru SINETRON nih....

APA CIRI-CIRI SINETRON YANG PERLU ANDA TAHU???
  1. banyak paprkan cerita di mana org muda melawan org tua/caci maki org tua.
  2. menggambarkan kehidupan mereka yg SUPER DUPER MEWAH! (pembohongan belaka!)
  3. kalau scene terkejot,scene marah,mesti mata pelakon terbeliak besar mcm buah kelapa sampai nk keluar bijik mata..cik zue tengok rase nk tampar2 je muke pelakon tuh..hahah
  4. kompem cerita panjang nk mampos sampai beratos-ratos episod!! bile tah nk habes..
  5. kalo bab2 cerita seram lak lagi xlogik..mls nk ckp cmne,korg pon tw cmne..
  6. kalo heroin die msti dlm crite salu kne buli,kne tarik rambut,kne siram muke dgn air,..sume SINETRON cam2..!
  7. cerita yg alih2 pasal CINTA,HARTA,KUNTILANAK,
  8. Pelakon wanita kebanyakkan-nya seksi giler..singlet,shortpants,baju tidur jarang & bikini.
  9. byk copy paste dari cerita korea.
  10. dlm sinetron,klo si heroin nk diracun mesti tibe2 xjadik...tah pape.
Cik zue bkn nk kutok atau nk persendakan karya-karya pengkarya indonesia nih,tp makin lama,makin MELUAT,MENYAMPAH menipu penonton & pengaruh penonton dgn jln cerita tah pape..bende xlogik pon boleh ade...yg penonton pulak syok je tengok cerita2 bodoh nih...
alaaahaaaaiiiii..........

*kpd penonton tegar SINETRON,maaf lah ye kalo
buat anda tersinggung..ta pyh nk saport sgt
SINETRON nih..buat otak lembab je*

p/s : pening kpala tgok sinetron lain-lain tp hero/heroin yg   
        sama...

Tuesday, 22 February 2011

SATURDAY TIME 19/2/11

HYE u olls..kali ni nk post entry ari sabtu lepas punyer..ahahah..sabtu lepas 19/2/11 cik zue & yan pegi skincare class for the 1st time...sonok...sonok..sonok tw....! antara teknik2 yg kitorang blaja dlm class tu :

  • facial
  • hand spa
  • asas teknik bermekap
  • penjagaan wajah yg betol
yg bestnye,class ni free je oke..!! NO FEE..!!FOR FREE..!!class ni di-organize oleh beauty consultant dr MARY KAY u..!!haaa...kt bwh ni cik zue de selit2 kn gambar time kitorng dlm class..enjoy giler..!



time tengah buat masker..!!best giler...!tp buat sebla muke je..haha



haaa...ni muke saye before nk start mekap tw..clean kn??hahahah
sbb muke da cover dgn foundation MARY KAY,tu yg xnmpk segala
bintik2 itam..padahal kt muke pnuh ngn bintik itam
*no edit tw pic2 sume ni*



hye u olls..ni muke i pas mekap gne mekap pallette MARY KAY tw!
cun x..cun x??ahahahah...klo xcun korang diam je xyah ckp pape..haha



ni lah anak2 didik kak izyanti (berbaju merah mak ngah)..hehe..
die beauty consultant MARY KAY. Sgt berpuas hati dgn class nih..
enjoy sgt2..

haa...2la antara gambar2 yg diselitkan..sgt2 enjoy join class cmni..byk ilmu cik zue dpt cm mna nk jaga muka kite dgn betol,teknik mekap dgn betol, dan tips2 kecantikan...happening giler..paling best & xsangka,cikz ue dpt cabutan bertuah u olls...dpt sunscreen produk dr MARY KAY yg bernilai RM70 tw..puas hati giler.!
hahah...

p/s : KECANTIKAN ADALAH HAK MILIK SETIAP WANITA

10 PERKARA ENCIK FF PATOT TAHU PASAL SAYA!!

Entry ini ditujukan khas untuk ENCIK FF,itupun kalo ENCIK FF sudi nak menjenguk blog saya =( ... Biasela, ENCIK FF ni malas sgt nk membaca panjang berjela-jela apetah lg nk text msg pon 10 ayt org bg,1-2 ayt je die reply..kadang-kadang org msg die smpai 2 page,die reply 'oke' je....memang geram..rase nk peram2 die dlm air..*ENCIK FF,u jgn gelak eh,i seyes nih*

Beberapa perkara kalo i ckp mempunyai maksud berlainan. HARAP LAIN KALI AWAK PAHAM.. SAYE SAJE XNK TEROS TERANG...sbb nk tengok u pujuk i mcm mana.. 

1. Kalo i ckp "I XNAK JUMPE U"
maknanya : I NAK JUMPE U

2. Kalo i ckp "I HATE U"
maknanya : I LOVE U

3.Kalo i ckp "XPAYAHLA SUSAH-SUSAH DATANG"
maknanya : NK SGT U DTG

4.Kalo i ckp "NK CLASH"
maknanya : I XNK CLASH PON NGN U..NK SOH U PJUK LAGI SAMPAI I PUAS ATY..haha

5.Kalo i senyap membisu,
maknanya : i tgh marah

6.Kalo i xmsg u sehari,
maknanya : i nak u start msg i dulu

7.Kalo u kol i xangkat fon,
maknanya : i nk tgok bpe kali u nk wt miskol kt i..hahah

8.Kalo dlm msg i reply panjang berjela utk xplain sesuatu keadaan,
maknanya : i nk u reply balik ape xplanation i oke..xnk stakat 2 ayt je!! (part nih paling geram!!!) i need ur xplanation too..!!tlg jawab sume persoalan saya..........!!!!!!!!!!!!!!!!

9.Kadang-kadang malas nk contact u,
maknanya : nk tgok do u care bout me or not 

10.Kalo i tibe-tibe msg u time u tgh keje,
maknanya : i really2 miss u =(

Kepada sesiapa yg baca entry nih,
mesti korang pk saya ni tah pape kn?
haha..well...biarlah..~
=p





Sunday, 20 February 2011

the best friends eva..!

hahahahahaha...
seblom nk mulakan pembacaan,anda diminta gelak dulu..kalo xgelak,kene cepuk!!!
seblom aku nk mulekan penulisan permulaan pon da ketawa taw..so korg kne ketawa jugak!!
sbb nk bg korg ilang stress b4 korg sambung bace...


||mesti dlm otak korg pk ape ak merepek kan??||


entry ini ditulis dan ditujukan kepada korang la wahai ex housematte dulu..ak mls nk sebut name korg sbb entry before nih ak da sebut...sape2 ak xsebut tuh,myb aku lupe kot?! -sorry-
aku buat entry nih pon sbb ak xdpt tido pada jam 1.30 am bersamaan dgn 20/2/11...
so dr ak melangok je bek ak imbas kembali bende2 yg lucu/kelakar/gila mase kite dok serumah dlu..


korang igt lagi x weyh no uma kite??xkn xigt kot weyh?alaa,,uma kite kn femes kt lorong 15/3C tuh...besstt giler jd penduduk asing kt seksen 15 tuh..mcm2 bende kite wat..best giler lah..antara aktiviti petang kitorang ialah :
  • sekodeng budak uma depan yg berbaju biru or hijau tua balik/pegi kelas (segelintir je yg xbuat..yg skodeng nih bdk nakal..)
  • lepak depan uma sambil mencapap..haha..padahal bukan nk mencapap pon,nk lepak2 je.
  • pegi jogging kt stadium tp bkn jogging pon..berjalan..hahah
  • lepak depan tv reramai sambil minum ptg..2 pon syera je kot yg rajin wt teh utk kite..
  • kdg2 bosan ptg2 pegi warta...alamanda...pkns..
  • tido mmg wajib
  • basuh moto!!yeaahhh..!! mesti korg rindu kan aktvt basuh moto nih...
  • tengok bangla tebas rumput
  • basuh rumah,kemas rumah...part nih anis kne gerak dulu bru org len ikot..hahahaah
itulah aktivit ptg kitorg...budak2 uma no.18 yg berjiran dgn pakcik saga biru yg name ank die si abg tu kite pggil baby boy dan si adek die yg kacak jugak lah..syera ckp,bkn aku ckp..budak2 uma no.18 yg jugak berjiran dgn macik yg sgt baik dan berjiran dgn bebudak *** dekat dpn uma...

igtkn da berjiran dgn bebudak *** dptla sensorang jodoh tapi dpt sorg je dr kitorang yg berjodoh dgn budak *** walaupon bebudak uma depa tuh ngam2 same jumlah ngan budak uma kitorg..hahhaahhaha...korang la gatal,kn ak terikot gatal gak...ahahahah!


ape aktivit mlm kite lak??haa..antara aktiviti mlm kitorg adalah :

  • pegi mkn
  • pegi alamanda klo bosan
  • night movie
  • lepak fareez
  • men rollerblade sampai kne marah dgn ajk surau 
  • lepak dpn uma
  • sambut birthday party sambil men kejar2
  • lepak mcd bangi
  • jln2 pusing 1 tman 
  • men playground..siang2 xleh men sbb rmai bebudak
  • tgok tv/on9
  • borak smpai ke pg
  • pegi pasar mlm
  • laps g pasar mlm g my one shop!!!hahaha..
tu je kot yg ak ingat...heheh..ape korg igt lg??

sekarang ak nak masuk bab lucu2/klakar/xhengat punye gile..
dalam bab ni,tajuk pertama adalah :


      1. Seseorang disyaki "ter"ambil botol sos cili di kfc warta.
Bangi : Kejadian berlaku ketika 3 org sahabat merangkap rakan serumah yg baru pulang dr kelas pergi singgah ke warta bangi untuk membeli brg2 keperluan.Setelah selesai membeli brg2,slh seorg dr mereka ingin tunggu kekasih (dh jadi bekas kekasih) dia dtg.Sementara nk menunggu,mereka bertiga lepak dulu di kfc warta betol2 sebla pintu masuk.Si kwn yg sedang menunggu kekasih itu membaca paper manakala lg 2 org itu sdg berbual2.Si kwn yg membaca paper itu tdk tahu apa yg kwn dia 2 org itu bualkan. Tiba-tiba kwn punya kekasih dh dtg,maka mereka bertiga pon berlalu pergi dr kfc tanpa membeli kfc.Yg si kwn baca paper td perasan ada abg kfc nih asek ikot mereka bertiga.Tetapi die xpikir apa2. Tibe2 slepas itu,abg kfc nih dtg kt mereka dan ckp nk tgok brg2 yg mereka beli smasa di warta. Si kwn sorg nih pelik dan bekata dlm hati "pehal abg kfc tuh tibe2 je nk cek brg kitorg". xpuas dgn itu,abg kfc nk periksa beg si kwn sorang.die pon periksa beg si kwn tu dan, maka terjadi kejadian  yg xdisangka apabila SEBOTOL SOS CILI dikeluarkan.. Si kwn yg baca paper td pelik ya rabbi..mcm mana sos cili tuh boleh ade dlm beg si kwn nih...rupe2 nya..............................korang habeskan sendiri cerita nih..ak mls taip lagi..


*nama dlm cerita tidak disiarkan kerana takut menyentuh sensitiviti masyrakat.


ULASAN : BAB PERTAMA TAJUK PERTAMA nih paling xbleyh blah smpai ak taip ni pon ak ketawa korang taw x!!!! ahahahhahahahahahahahahah.....smapai skang melekat dlm otak aku weyh kesah nih!!!


dah2,korang jgn ktawa dah.Jom sambung ke cerita kedua. Tapi crita kedue nih ak xtw la klaka ke x,kang ak gelak tkot ade org sedeyh or trase..tp org2 yg dlm crite nih ble crite lek dorang xsedeyh,malah dorang ktawe tebahak-bahak wlaupon saket..ceritanya adalah :


     2.  Kemalangan kecil di roundbod ukm.
Bangi : Kejadian berlaku ketika mek & syera xsilap aku baru lek dr test.Mereka pulang dgn menaiki skuter ct.Mek spt biase membonceng syera. Dilaporkan,ketika di roundbod nk menuju ke arah seksyen 15,mek teragak-agak untuk masuk ke lorong dgn btol yg pd ketika itu terdapat kereta yg juga teragak-agak nk jln or x.disebabkan masing2 teragak-agak,maka berlaku kejadian di mana kedua-dua mereka hampir bertembung dan mek bersama syera kahirnya jatoh tergolek di tgh2 roundbod mungkin akibat tekejut walaupun mereka tdk dilanggar..dr jln penceritaan mek,die ckp die jatoh terheret bersama dgn motor dan syera pula dikatan terbang melayang...kesian mereka... tetapi alhamdulillah mereka lebam2&luke2 kecil shj.balik rumah mereka berdua cerita kesah itu sambil ketawa terbahak-bahak walupon saket.apa yg mereka gelakkan ialah kerana keadaan masing2 ketika jatuh.


ULASAN : hahahaaha...sbb tu ak kategorikan cerita ni dlm kategori lucu sbb mek crita dgn gelak tawa..harap mek & syera xmrh ak...heheheh...itu pengalaman beb..at least ade jgk parut dr bangi tinggal kesan kt bdn korang mcm ak ngn ct...hehehe..


Oke,ni plak nk sambung ke tajuk yg ketiga :


     3.  Seseorang mengurung diri dalam toilet tanpa dapat dikesan.
Tajuk ni ak mls nk wt secara laporan sbb bg ak benda ni paling lawak nk mampos walaupon ak sendri pnah buat..! ak nk ktawe dulu boleh b4 mulekan cerita...ahahahahahahaahhahaahha...............walaupon cerita ade serius nye,tapi bile dikenang balik jd bahan ketawa...org2 yg terlibat dlm cerita pon ketawa bile pk balik psal bnde nih..
cerita bermula selepas kejadian sebelom itu seseorang yg tension dgn bf-nye bertindak di luar kawalan dgn mengurung diri dlm toilet spt hendak membunuh diri. selepas kejadian tersebut yg merupakan kejadian pertama berlaku di rumah tersebut,berlaku pula kejadian yg serupa. terdapat due kejadian yg serupa berlaku.
yang pertama,kejadian berlaku pd tgh mlm di mana kite semua ade dkt bwh tgh tgok tv.tibe2,kite rase ade seseorang yg xckup ahli kt bwh. kite pon buat xtw sbb igt 'org' tersebut ade di ats tgh on9.setelah beberapa jam kot kite buat xtw,kte pon naik ats sbb nk tdo da kot kn?pas2 nmpk kelibat seseorang tgh dlm blik kot tgh baring.die senyap je..kite pon tnya die ke mana die ilang..pas2 baru die cerita kt kite yg die sbnyer die mengurung diri dlm toilet..sbb die tension kot xsilap ak.kite reramai pon ktawa terbahak-bahak sbb xtw pulak die wt bnde yg serupa mcm kejadian seblom ni. yg paling bestnye,die igt org nk carik die dlm toilet tp sume xsedar die dlm toilet!!! dgr dr crita beliau,die ckp die men2 air,dok lama2,basahkan diri...hahhahahahahhaha..
kpd org tersebut,len kali nk buat tu,bia bg org sedar bru org carik,hahahahahahah....adehhh...still xleh lupe kesah kau kawan!!
kejadian yg kedua : time ni sume org da tido nyenyak termasok ak tido mati.kesah ni ak dgr dr korang la xsilap ak dr ct / janah kot..crite berlaku dlm kol 2-3 pagi kot kn?ak xigt..tp yg surenye sume org tgh tido nyenyak..kejadian berlaku ktika janah kot xsilap ak nk g toilet kt bwh..die dapati ade org dlm toilet,bile ketok xbukak2..tp dgr bunyi org menanges..die pon ketok2..org dlm toilet tu xnk bkk jgk..pas2 janah kejot ct..panggil ct soh tgok skali..ct pon bangun dgn mamai trun ke bwh..ketok2 pintu toilet tp org tu xnk bkk jgk..agk lame janah dan ct tggu org dlm toilet tu bkk pintu smpai mereka pon tertido dpn pintu toilet.xlama kemudian bila dipujuk oleh ct/janah,org tersebut pon bkk pintu..didapati kwn tersebut sambil menanges pegang botol kicap seolah2 mahu membunuh diri..yg ni paling dasyat sbb kejadian yg serupa b4 nih mereka hanya membahayakan diri dgn air..jgn disangka air yg tenang xdek buaye weh!! ahaha..


ULASAN : ini semua gara2 lelaki perempuan jadi begini. yang perempuan,bertindak dgn bijak.sayangi diri anda..




inilah KAMI!!



gambar mase mude mude dulu. SEM 2 xsilap.



ni pulak time sem 3 kot xsilap..xpon sem 2 jugak..

Saturday, 19 February 2011

Kenapa GF inginkan perhatian dari BF??

KENAPA??KENAPA??KENAPA????

Mengikut pengalaman cik zue sendiri melalui teman2 dan org sekeliling dan juga diri cik zue sendiri, sememangnya sudah dilahirkan sebagai perempuan,mmg la awek itu mempunyai sifat ingin diberi perhatian dari boypren..da kate kapel kn,so boypren knela pandai jage awek..kang kalo xamek kesah sgttt,gefrend pon da bosan ngn boypren,silap2 gefrend lari carik org len...klo x pon,myb ade yg nk masuk line kt gefren korg,pas2 gefren korg pon da ter-cair kt org lain sbb org lain tu lagi caring dr korg wahai si boypren..haa...da korg xkesah sgt kt gefrend korg kn?Mungkin xsemua gefren kesah sgt sama ada boypren die caring or x,janji boypren die syg die sorg,nk wt bini in future...tetapi kebanyakan nye lah si gefren dlm dunia ni nk kn perhatian dr si boypren..so si boypren,korg patot ade rase keprihatinan korg kt gefren korg if korg sememangnya nk wat gefren korg jadi bini korg...Jgnla kerap sgt bg alasan itu ini sbb ape korg mcm 2 kt gefrend korg...mgkin ade mcm2 alsan knp si boypren x beri pehatian pd si gefrend...tp at least mke sure la korg si boypren ada rase caring sket kt gefrend korg..sesungguhnya si gefren akn rasa lebih disayangi dan dihargai...


korg kne tahu jgk wahai si boyprend,xsemua gefrend boleh terima ketidak-prihatinan korg kt dorg..mgkin korg akn rase asek korg je nk phm gefrend korg,asek nk kne bg perhatian je, tp gefren korg xphm korg kn???situasi cmni sbnyer korg dgn kapel korg kne la slowtalk elok2..need to have give and take..si boypren mungkin boleh gtaw gefrend korg knp korg si boyprend berkelakuan begitu kt gefrend..then si gefrend kena la dgr dlu penjelasan boyprend korg..if...alasan boyprend korg kukuh,korg terima la dgn aty tebukak...klo korg rase asek2 boyprend bg alsan yg sama,so,korg si gefrend better watchout...mungkin ade sesuatu berlaku yg korg xtahu...jeng..jeng..jeng...


wahai si boypren,kalo korg nk tahu...
perempuan ni mempunyai hati dan naluri untuk disayangi,
ada rasa untuk diberi perhatian,
ada rasa untuk mendengar keluh resah,
ada waktu-waktu diminta untuk ditemani..


wahai si boyprend,kalau korg nk tahu..
rajuk si perempuan ingin dipujuk,
marah seorang perempuan perlu didekati,
sedih seorang perempuan perlu didengari dari hati ke hati,
gembira seorang perempuan ingin dikongsi..


wahai si boyprend,kalau korg nk tahu..
perempuan ini perlukan sdikit perhatian,
agar cinta yg disemai,rindu dituai itu wujud walau di saat jauh..



Kerana andai lelaki tahu hati ini akan selalu bertanya,
Pada diri seorang perempuan,
Wujudkah cinta itu dihati lelaki,
Bila saat jauh tanpa perkhabaran..


sy taw myb entry ni akn rase xpuas hati di kalangan pihak si boyprend...ahahahah....tetapi,korg si boyprend sepatotnya tahu apa itu perempuan.....

I JUST LOVE MYSELF..!!

biarlah org kata saya gumuk : saya sayang diri saya
biarlah org kata saya huduh : saya sayang diri saya
biarlah org kata saya perasan : saya sayang diri saya
biarlah org kata saya xstyle : saya sayang diri saya
biarlah org kata saya xhot pon : saya sayang diri saya
biarlah org kata saya manje : saya sayang diri saya
biarlah org kata saya kuat cemburu : saya sayang diri saya
biarlah org xsuke saya : saya sayang diri saya
biarlah org kutok saya : saya sayang diri saya
biarlah org mengata saya : saya sayang diri saya
biarlah org menghina saya : saya sayang diri saya




i just want to be myself and i love me...!!


HARGAILAH DIRI ANDA SEPENUHNYA...!!
MANJAILAH DIRI ANDA..!!
JGN HIPOKRIT DPN ORG LAIN..!!
SESUNGGUHNYA,KITA HARUS BERSYUKUR APA YG KITA ADA DAN APA YANG DI-ANUGERAHKAN OLEH-NYA...







Hijab Trend : Tuntutan atau fesyen semata-mata??

Assalamualaikum u olls..kalo u olls singgah sini,meh baca entry ni..dlm masa yg sama,silakan bagi pendapat anda tanpa rasa malu dan segan....kite tukar-tukar pandangan...

kali ni cik zue tetibe jek rase nk ber-belog pepagi bute cmni sbb jari jemari nih rase gatal2 nk menaip. Alang-alang xdpt nk tido lelapkan mata pon susa,baik ber-belog..
seblom nk memulakan permulaan sebelum bermula, cik zue nk berpantun lah sikit :

anak bedah anak pak latif,
naik motor pergi ke pekan,
klo entry ini ade isu sensitif,
harap dimaafkan.

kita berkongsi kita merasa,
org berbudi kita berbahasa,
cik zue bkn nk kutuk sapa-sapa,
ia hanya dr pandangan saja.

oke dah.FULLSTOP.Kalo korg nk jual pantun korang,silakan...

oke,topik ni cik zue xtawla kalo korang da biase dgr dr sape2 ke,dr blog sesape ke dan ape-ape,tp ini cuma pandangan cik zue saja. nak berkongsi pandangan dgn korang semua terutama dgn kaum hawa. NO HEART FEELING oke..xdek maksud cik zue nk tunjuk bagos or so wateva. ini hanya pandangan dan pendapat saje..jgn terase or tersentuh...

Ape yg dr pandangan mata besar & bulat cik zue ni, cik zue tgok sejak kebelakangan ni, trend berhijab di kalangan wanita terutama remaja sgt2 berkembang. dari tudung bawal yg manik2 tepi style dulu-dulu sampai lah ke mcm2 jenis tudung/selendang sume ade. dolu-dolu style sume pkai tudung bawal je. kalo ade shawl pon bkn shawl yg jenis mcm trend skang. 

sekaraaaannnggggggggg......

toksah citer laa...bkn men lagi pesen-pesen tudung/shawl yg berlambak kt jln TAR tuh...ckp jek nk tudung apa...tudung ekin kah?tudung rozita kah,nur kasih kah sume ade..tudung bawal yg dolu-dolu pakai buat g ngaji pon skg da upgrade u. siap ade sulam2 lagi..cik zue pernah tgok tudung bawal tu yg di upgrade..memang cantik..bersulam-sulam..pas2 tanya kt akk kedai tuh bpe selai..nk tw akk tuh jwb bpe?

"yg tu RM 100 dik"
omaaaakkk aaaiiiihhhhhhhhhhhhh...!!!
wat the........????

"nape mahal sgt kak???!!"
"eh dik,bawal tu berkualiti,sulam die tu yg buat mahal sbb 
jahitan die sgt2 teliti.."
dgn rase terkejot berok cik zue tros keluar dr kedai tuh sambil termangu-mangu..
biaq betoi...???

fuhhh...!!
tetapi,mmg korg tw kn tudung bawal mmg mahal kalo yg sgt2 berkualiti..oke dah.

beralih pulak ke shawl...haaaaa.....berselendang nih mmg sgt laku trend die.terutama di kalangan remaja wanita termasuk lah cik zue oke..sy mmg giler shawl..!!dolu-dolu cik zue menjebakkan diri dr pakai tudung biase ke berselendang ade sebab musabab die :

Reason pertama : pakai selendang sbb malas gilerrrr nk iron tudung berkedut-kedut..SUMPAH SAYA MMG MALAS NK IRON PAKAIAN.(terokkan?cmne la nk jadi bini org..)

Reason kedua : pakai selendang sng sbb xpayah iron (agak2 reason first td dgn second nih same ke??)..kalo da lmbat nk g class tros capai shawl lilit je kt kpala tanpa iron.sgt express.

Reason ketiga : kalo pakai tudung,kadang-kadang xikot bentuk muka ikot material tudung cmne.rase mcm selekeh je tudung tu asek begerak-gerak jatuh ke bwh la,ke blakang la,lbih2 lg klo nk mkn die gerak ke depan..so,asek2 kne tiup supaya die ke ats lek..

Reason keempat : kalo pakai shawl sng,lekap tros kt muka,xgerak-gerak,xda gangguan,xdak penat mulot nk juih tiup nek ke ats.hahah..

Reason kelima : tudung cpt kedut dan selendang kebanyakan nya xkedut.

haaa...itulah 5 sebab cik zue berhijrah dr pemakaian tudung ke selendang..oke cter da habes..tu baru mukaddimah je...ahaha...yg ni baru isi-isi penting ye kengkawan..teroskan lagi membaca yerr....

Berhijab : kerana tuntutan atau fesyen semata-mata??

kita semua tahu sbg wanita islam,wajib bg seseorang itu yg telah akil baligh menutup aurat dr pandangan lelaki yg bukan muhrim..TETAPI, sejak kebelakangan ini,berhijab sudah menjadi trend.korang pon mst pernah style kn mcm2 style bertudung..ade skali lilit,due kali lilit,malah smpai kpala korang terbelit-belit kene lilit ngn shawl..ape yg cik zue perasan,trend berselendang lebih up to date n mcm2 gaya ada..sume cantik-cantik seiring dgn warnanya,corak-corak, plus ber-aksesori..sgt kiut & cantik tgok org pakai cm2 mcm YUNA,HANA TAJIMA,JEZMINE ZAIDAN dan ramai lagi laahhh...
ape yg cik zue tgok,trend ni makin menjadi-jadi rasanya dgn pengaruh YUNA..seyess wa ckp lu, YUNA lah ikon remaja-remaja ber'shawl'...Gojes okeh..wa bukan peminat YUNA, tapi wa peminat shawl yuna...hahaha...wa ske care die style kan shawl2 tu okeh..skali lagi diingatkan wa bkn kipas yuna..

TETAPI,adakah kita sedar,sama ada kita berhijab krn tuntutan atau fesyen?

bagi cik zue,tuntutan dan fesyen berhijab ni seiring dan sejalan..dlm memenuhi tuntutan islam,dlm masa yg sama,kita berfesyen untuk mempelbagaikan lagi dan variasikan lagi pemakaian tudung ni spy xdekla nmpak style yg same je..malah, disebabkan trend ni lah mungkin ramai yg sudah beralih arah dr free hair ke bertudung..mungkin bg org cmtu die saje2 nk ikot sbb fesyen,tapi kite sume xtahu mereka mungkin da terbukak hati nk berhijrah secara perlahan-lahan..mungkin die tgok org pakai cantik jek,die pon nk pakai..lama-lama die trus bertudung dan xbukak-bukak daa..da sebati dan dlm masa yg sama,die tahu da tiba masa die nk bertudung..mungkin ada yg pandang negatif pd golongan cmni sbb terikot-ikot...tetapi kne pandang positifnye jugak..cume yg penting ikot kata hati masing-masing..bak kata pepatah "tepuk dada,tanya selera".. masing-masing ada pandangan sendiri..mana yg baik ikot,mana yg xbaik jgn ikot..

mungkin sebenarnya ada yg mengutuk wanita-wanita spt ini,tetapi bg cik zue,dlm kita berfesyen,ada masanya kita membawa kebaikan kpd org lain..mungkin ada juga lelaki klo tgok pompan dgn style2 tudung cmni,dorang akn kutok sbb dorang rimas dan ada yg puji..haih,pompan bertudung pon lu nk kutok,pompan free hair lu xnak kutok plak??

beb,waa nk ckp sama lu,lu suka ana rafali ka lu suka yuna?mane satu elok beb??

waa bkn nk kutok ana rafali,ana rafali xdek kne mengena dgn waa oke..itu contoh je..ahhaha..habesla kipas susah mati ana rafali kejar aku...!!

*dala,penat nk panjang lebarkan cerita..yang penting:

 tepuk dada tanya selera,
anda suka anda ikot,
anda benci anda pegi mati.
(ooppsss!!! terkasar lak bunyik..itu cume nk lengkapkan prasa pantun je..)






*pesen shawl hana tajima*korang beraini buat cmni?






* yuna, luv ur style *


* siapa beliau? *
p/s : sebarang kritikan berdasarkan artikel ini dipersilakan..


Thursday, 17 February 2011

Merepek Saja

Hari ni cik zue xaktif lak nk ber-belog. sbb spnjang arini tido je..letih+penat+ngantok.. sbb smalam berhempas pulas buat entry2 seblom ni sampai ke suboh...gile rasenyer...bru la tw rase jd blogger sbb mcm da jd addicted pulak mengadap belog nih..ish..ish..
ni belom jd blogger tegar...bru amatur jew nih...pengalaman blogging rase mcm seronok sbb ape yg kite pendam kite luah kt belog kite..itu kalo melibatkan hal-hal seharian dan kehidupan kita klo kite nk berkongsi dgn umum.
Kalo xnk berkongsi,lbih baik buat diari sendiri.awak sorang je la yg tau.ni kalo da kisah peribadi hidup dipertontonkan dkt umum dan org lain boleh baca,maka tiada rahsia lagi la dan itu menandakan anda rela hati berkongsi kisah anda kpd umum..*ape la aku merepek panjang-panjang nih weh...*


kalo korang rajin nk baca entry tah pape ni,keep going..
sbb cik zue rasa mcm nk tulis umting tp xdek idea..
so tulis jela ape2 spt di atas.
oke.bye.tunggu ade idea len lak next entry..

SINOPSIS KORANG!!

Mata still terkebil-kebil xleh nk tutup.. da pukul 3.20 pg da ni..aisshh...ari2 cmni..so cik zue nk update blog untuk hari khamis punye..hehe..disebabkan tadi fikiran melayang jauh mengenangkan kawan-kawan lama masa kt KPTM, cik zue nk dedicate video yg telah diedit secara x-bertauliah kpd ex-housemate iaitu janah,ct,yaa,nanad,mimi,anis,yang & mek..!!

huuaa...air mata da mule berjejeran cecah lantai da nih terkenang kenangan kite sesama dulu... *sumpah rindu giler kt korang*. korang da tengok video ni tp aku nk tampal kt belog aku video nih..

*enjoy*

video


9 PERWATKAN KORANG DI MATA AKU 
1. Siti
  • seorang yg 'gengster' kt rumah
  • seorang yg tabah (susah giler nk nmpak die nanges)
  • seorang yg rajin blajar
  • boleh dikatakan 'stylo' la jgk di kalangan kite2
  • si gadis bermotor skuter.. (dah bermotor,skuter lagik!??)
  • sgt pemurah oke..(aku suke kau!)
  • sekepala dgn aku,same citarasa
  • ade degil & keras kpala ckit2..(hee...)
  • ketua rumah/leader dlm sgala hal
2. Anis 
  • bendahari rumah
  • mak tiri
  • bijak/pandai dlm menguruskan hal berkaitan duet (elok sgt la ko keje kt bank anis)
  • skali die bukak mulut, ak terpakse tutup tlinge..hahah
  • selalu tlg ak buat keputusan tepat
  • xkedekot ilmu
  • bab2 kire mengire die mmg superb!
  • hati lembut
  • rajin giler buat kerja rumah!! -salute-
3. Jannah
  • gile-gile
  • sempoi/cool/sewel
  • xleh pisah dr patrick
  • kdg2 diam2 ubi berisi 
  • sng tido
  • slalu stay-up/rajin
  • ank yg baik
  • suke sikap ko yg +thinking
  • manja
4. Syera
  • hot topic 
  • over-acting 
  • skali die bg nasehat mmg boleh pakai
  • kaki novel
  • suke masak
  • suke merayau sesorang smpai org risau kt die
  • peramah
  • takot naik skuter ct (hahahah..)
  • penyanyang kot
5. Mimi
  • garang/tegas
  • kdg2 pemalu
  • otak giler-giler
  • skali die ketawa,ak pon klh
  • suke berahsia
  • klo die sedih,die senyum je
  • suke kaco syera
  • skali die marah ak xbrani tegor
  • kdg2 klakar
6. Mek
  • klakar xhengat!
  • ketawa xhengat!
  • suke bg nasihat yg bernas
  • sengal2 ubi kayu
  • direct sound klo ade bnda kite buat slh
  • suke sgt melarikan diri every weekend
  • kdg2 kelam-kabut kot
  • rajin blajar
  • xpernah putus asa
7. Nanad
  • bijak/pandai
  • rajin
  • pendiam
  • skali die sound mmg terkedu
  • sgt teliti org nye
  • pemurah giler
  • dlm diam2 suke sakat org
  • bahan rujukan dlm pelajaran
  • good advisor
8. Yang/Mira
*die ni je spesel...
  • pemalu
  • pendiam
  • rajin
sbb 3 ni je ak dpt senaraikan...huhu

p/s : wahai rakan-rakanku,
korang rase boleh bg ak full mark x
ape aku tulis ni?
ak rase ak la kwn sejati korg sbb ape 
ak tulis betol kn?
hahahahaah....
*Miss u ols bebeh!!*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...