Sunday, 20 February 2011

the best friends eva..!

hahahahahaha...
seblom nk mulakan pembacaan,anda diminta gelak dulu..kalo xgelak,kene cepuk!!!
seblom aku nk mulekan penulisan permulaan pon da ketawa taw..so korg kne ketawa jugak!!
sbb nk bg korg ilang stress b4 korg sambung bace...


||mesti dlm otak korg pk ape ak merepek kan??||


entry ini ditulis dan ditujukan kepada korang la wahai ex housematte dulu..ak mls nk sebut name korg sbb entry before nih ak da sebut...sape2 ak xsebut tuh,myb aku lupe kot?! -sorry-
aku buat entry nih pon sbb ak xdpt tido pada jam 1.30 am bersamaan dgn 20/2/11...
so dr ak melangok je bek ak imbas kembali bende2 yg lucu/kelakar/gila mase kite dok serumah dlu..


korang igt lagi x weyh no uma kite??xkn xigt kot weyh?alaa,,uma kite kn femes kt lorong 15/3C tuh...besstt giler jd penduduk asing kt seksen 15 tuh..mcm2 bende kite wat..best giler lah..antara aktiviti petang kitorang ialah :
  • sekodeng budak uma depan yg berbaju biru or hijau tua balik/pegi kelas (segelintir je yg xbuat..yg skodeng nih bdk nakal..)
  • lepak depan uma sambil mencapap..haha..padahal bukan nk mencapap pon,nk lepak2 je.
  • pegi jogging kt stadium tp bkn jogging pon..berjalan..hahah
  • lepak depan tv reramai sambil minum ptg..2 pon syera je kot yg rajin wt teh utk kite..
  • kdg2 bosan ptg2 pegi warta...alamanda...pkns..
  • tido mmg wajib
  • basuh moto!!yeaahhh..!! mesti korg rindu kan aktvt basuh moto nih...
  • tengok bangla tebas rumput
  • basuh rumah,kemas rumah...part nih anis kne gerak dulu bru org len ikot..hahahaah
itulah aktivit ptg kitorg...budak2 uma no.18 yg berjiran dgn pakcik saga biru yg name ank die si abg tu kite pggil baby boy dan si adek die yg kacak jugak lah..syera ckp,bkn aku ckp..budak2 uma no.18 yg jugak berjiran dgn macik yg sgt baik dan berjiran dgn bebudak *** dekat dpn uma...

igtkn da berjiran dgn bebudak *** dptla sensorang jodoh tapi dpt sorg je dr kitorang yg berjodoh dgn budak *** walaupon bebudak uma depa tuh ngam2 same jumlah ngan budak uma kitorg..hahhaahhaha...korang la gatal,kn ak terikot gatal gak...ahahahah!


ape aktivit mlm kite lak??haa..antara aktiviti mlm kitorg adalah :

  • pegi mkn
  • pegi alamanda klo bosan
  • night movie
  • lepak fareez
  • men rollerblade sampai kne marah dgn ajk surau 
  • lepak dpn uma
  • sambut birthday party sambil men kejar2
  • lepak mcd bangi
  • jln2 pusing 1 tman 
  • men playground..siang2 xleh men sbb rmai bebudak
  • tgok tv/on9
  • borak smpai ke pg
  • pegi pasar mlm
  • laps g pasar mlm g my one shop!!!hahaha..
tu je kot yg ak ingat...heheh..ape korg igt lg??

sekarang ak nak masuk bab lucu2/klakar/xhengat punye gile..
dalam bab ni,tajuk pertama adalah :


      1. Seseorang disyaki "ter"ambil botol sos cili di kfc warta.
Bangi : Kejadian berlaku ketika 3 org sahabat merangkap rakan serumah yg baru pulang dr kelas pergi singgah ke warta bangi untuk membeli brg2 keperluan.Setelah selesai membeli brg2,slh seorg dr mereka ingin tunggu kekasih (dh jadi bekas kekasih) dia dtg.Sementara nk menunggu,mereka bertiga lepak dulu di kfc warta betol2 sebla pintu masuk.Si kwn yg sedang menunggu kekasih itu membaca paper manakala lg 2 org itu sdg berbual2.Si kwn yg membaca paper itu tdk tahu apa yg kwn dia 2 org itu bualkan. Tiba-tiba kwn punya kekasih dh dtg,maka mereka bertiga pon berlalu pergi dr kfc tanpa membeli kfc.Yg si kwn baca paper td perasan ada abg kfc nih asek ikot mereka bertiga.Tetapi die xpikir apa2. Tibe2 slepas itu,abg kfc nih dtg kt mereka dan ckp nk tgok brg2 yg mereka beli smasa di warta. Si kwn sorg nih pelik dan bekata dlm hati "pehal abg kfc tuh tibe2 je nk cek brg kitorg". xpuas dgn itu,abg kfc nk periksa beg si kwn sorang.die pon periksa beg si kwn tu dan, maka terjadi kejadian  yg xdisangka apabila SEBOTOL SOS CILI dikeluarkan.. Si kwn yg baca paper td pelik ya rabbi..mcm mana sos cili tuh boleh ade dlm beg si kwn nih...rupe2 nya..............................korang habeskan sendiri cerita nih..ak mls taip lagi..


*nama dlm cerita tidak disiarkan kerana takut menyentuh sensitiviti masyrakat.


ULASAN : BAB PERTAMA TAJUK PERTAMA nih paling xbleyh blah smpai ak taip ni pon ak ketawa korang taw x!!!! ahahahhahahahahahahahahah.....smapai skang melekat dlm otak aku weyh kesah nih!!!


dah2,korang jgn ktawa dah.Jom sambung ke cerita kedua. Tapi crita kedue nih ak xtw la klaka ke x,kang ak gelak tkot ade org sedeyh or trase..tp org2 yg dlm crite nih ble crite lek dorang xsedeyh,malah dorang ktawe tebahak-bahak wlaupon saket..ceritanya adalah :


     2.  Kemalangan kecil di roundbod ukm.
Bangi : Kejadian berlaku ketika mek & syera xsilap aku baru lek dr test.Mereka pulang dgn menaiki skuter ct.Mek spt biase membonceng syera. Dilaporkan,ketika di roundbod nk menuju ke arah seksyen 15,mek teragak-agak untuk masuk ke lorong dgn btol yg pd ketika itu terdapat kereta yg juga teragak-agak nk jln or x.disebabkan masing2 teragak-agak,maka berlaku kejadian di mana kedua-dua mereka hampir bertembung dan mek bersama syera kahirnya jatoh tergolek di tgh2 roundbod mungkin akibat tekejut walaupun mereka tdk dilanggar..dr jln penceritaan mek,die ckp die jatoh terheret bersama dgn motor dan syera pula dikatan terbang melayang...kesian mereka... tetapi alhamdulillah mereka lebam2&luke2 kecil shj.balik rumah mereka berdua cerita kesah itu sambil ketawa terbahak-bahak walupon saket.apa yg mereka gelakkan ialah kerana keadaan masing2 ketika jatuh.


ULASAN : hahahaaha...sbb tu ak kategorikan cerita ni dlm kategori lucu sbb mek crita dgn gelak tawa..harap mek & syera xmrh ak...heheheh...itu pengalaman beb..at least ade jgk parut dr bangi tinggal kesan kt bdn korang mcm ak ngn ct...hehehe..


Oke,ni plak nk sambung ke tajuk yg ketiga :


     3.  Seseorang mengurung diri dalam toilet tanpa dapat dikesan.
Tajuk ni ak mls nk wt secara laporan sbb bg ak benda ni paling lawak nk mampos walaupon ak sendri pnah buat..! ak nk ktawe dulu boleh b4 mulekan cerita...ahahahahahahaahhahaahha...............walaupon cerita ade serius nye,tapi bile dikenang balik jd bahan ketawa...org2 yg terlibat dlm cerita pon ketawa bile pk balik psal bnde nih..
cerita bermula selepas kejadian sebelom itu seseorang yg tension dgn bf-nye bertindak di luar kawalan dgn mengurung diri dlm toilet spt hendak membunuh diri. selepas kejadian tersebut yg merupakan kejadian pertama berlaku di rumah tersebut,berlaku pula kejadian yg serupa. terdapat due kejadian yg serupa berlaku.
yang pertama,kejadian berlaku pd tgh mlm di mana kite semua ade dkt bwh tgh tgok tv.tibe2,kite rase ade seseorang yg xckup ahli kt bwh. kite pon buat xtw sbb igt 'org' tersebut ade di ats tgh on9.setelah beberapa jam kot kite buat xtw,kte pon naik ats sbb nk tdo da kot kn?pas2 nmpk kelibat seseorang tgh dlm blik kot tgh baring.die senyap je..kite pon tnya die ke mana die ilang..pas2 baru die cerita kt kite yg die sbnyer die mengurung diri dlm toilet..sbb die tension kot xsilap ak.kite reramai pon ktawa terbahak-bahak sbb xtw pulak die wt bnde yg serupa mcm kejadian seblom ni. yg paling bestnye,die igt org nk carik die dlm toilet tp sume xsedar die dlm toilet!!! dgr dr crita beliau,die ckp die men2 air,dok lama2,basahkan diri...hahhahahahahhaha..
kpd org tersebut,len kali nk buat tu,bia bg org sedar bru org carik,hahahahahahah....adehhh...still xleh lupe kesah kau kawan!!
kejadian yg kedua : time ni sume org da tido nyenyak termasok ak tido mati.kesah ni ak dgr dr korang la xsilap ak dr ct / janah kot..crite berlaku dlm kol 2-3 pagi kot kn?ak xigt..tp yg surenye sume org tgh tido nyenyak..kejadian berlaku ktika janah kot xsilap ak nk g toilet kt bwh..die dapati ade org dlm toilet,bile ketok xbukak2..tp dgr bunyi org menanges..die pon ketok2..org dlm toilet tu xnk bkk jgk..pas2 janah kejot ct..panggil ct soh tgok skali..ct pon bangun dgn mamai trun ke bwh..ketok2 pintu toilet tp org tu xnk bkk jgk..agk lame janah dan ct tggu org dlm toilet tu bkk pintu smpai mereka pon tertido dpn pintu toilet.xlama kemudian bila dipujuk oleh ct/janah,org tersebut pon bkk pintu..didapati kwn tersebut sambil menanges pegang botol kicap seolah2 mahu membunuh diri..yg ni paling dasyat sbb kejadian yg serupa b4 nih mereka hanya membahayakan diri dgn air..jgn disangka air yg tenang xdek buaye weh!! ahaha..


ULASAN : ini semua gara2 lelaki perempuan jadi begini. yang perempuan,bertindak dgn bijak.sayangi diri anda..




inilah KAMI!!



gambar mase mude mude dulu. SEM 2 xsilap.



ni pulak time sem 3 kot xsilap..xpon sem 2 jugak..

2 comments:

nadiy said...

hihi..lawak2.igt tu kawan2 jdi kn nye teladan.x slh wat buat salah.tp jgn salah bnyk kali! :)

nadiy said...

aku dekat 3 kali da baca entry ni..rindulah.bile baca geak sorang2..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...